Dolar

32,4508

Euro

34,7317

Altın

2.478,81

Bist

9.530,47

Libya'daki olaylar

Libya'daki olaylar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 20:55:11

Libya'daki olaylar
Libya'nın güneyindeki Ubari kasabasında Tuareg ile Tebu kabileleri arasında çatışmaların yeniden başladığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan askeri kaynaklar, yaklaşık 1 hafta önce Katar'da varılan ateşkes antlaşmasına rağmen, sabah saatlerinden itibaren iki kabile arasındaki çatışmaların yeniden başladığını ve kasabanın farklı bölgelerinden silah sesleri duyulduğunu belirtti.

Bölgedeki sağlık birimlerinin yetkilileri ise çatışmalarda yaralanan 4 Tuareg'in tedavi için Trablus'a nakledildiğini ifade etti.

Tuareg ve Tebu kabileleri arasında bir yılı aşkın süredir devam eden çatışmalara son vermek amacıyla önceki hafta Katar'ın başkenti Doha'da başlayan görüşmeler geçen Pazartesi anlaşmayla sonuçlanmıştı. İki kabilenin temsilcileri, Libya'nın güneyinde bulunan Ubari kasabasındaki çatışmaların sona erdirilmesi, göç edenlerin evlerine dönmesi ve Sebha kenti ile Ubari arasındaki otoyolun açılması konusunda anlaşmaya varmıştı. Antlaşmanın üstünden 24 saat geçmeden kasabada küçük çaplı olaylar yaşanmıştı.

İki taraf arasında Eylül 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 300'den fazla kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin kişinin yaralandığı belirtiliyor.

Haber Ara