Dolar

32,4960

Euro

34,7352

Altın

2.496,67

Bist

9.487,33

Libya'da DAEŞ'e yönelik operasyonlar

Libya'da DAEŞ'e yönelik operasyonlar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-30 01:39:58

Libya'da DAEŞ'e yönelik operasyonlar
Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin Sirte'nin kuzeyindeki Birinci Mahalle'de tamamen kontrolü sağladığı bildirildi.

UMH'ye bağlı birlikler tarafından yürütülen "El-Bunyan el-Mersus Operasyonu"nun sözcüsü Muhammed el-Gasri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü DAEŞ'in "kalelerinden" biri olan Birinci Mahalle'de yaşanan çatışmaların ardından tamamen kontrolü sağladıklarını aktardı.

Gasri, çatışmalarda UMH güçlerinden 5 askerin öldüğünü, 17 askerin yaralandığını ifade etti.

DAEŞ unsurlarının Üçüncü Mahalle'de ablukaya alındığını ve topçu ateşiyle militanların konuşlandığı binaların vurulduğunu dile getiren Gasri, askeri mühendislerden oluşan bir ekibin de Birinci ve Üçüncü Mahallelere yerleştirilen patlayıcı ve mayınları temizlemeye çalıştığını kaydetti.

UMH'ye bağlı güçler ile terör örgütü DAEŞ mensupları arasında dün Sirte'de çıkan çatışmalarda 34 askerin hayatını kaybettiği ve 125 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

El-Bunyan el-Mersus Operasyonu, Ecdabya, El-Cefra ve Misurata ekseninden DAEŞ'in Sirte'deki varlığını sonlandırmak amacıyla mayıs ayında başlatılmıştı. Operasyonda yer alan güçler, DAEŞ'i küçük bir alana hapsetmeyi başarırken terör örgütüne çok büyük hasar vermişti.

Haber Ara