Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Libya'da DAEŞ'e yönelik operasyonlar

Libya'da DAEŞ'e yönelik operasyonlar

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-29 11:46:22

Libya'da DAEŞ'e yönelik operasyonlar
Libya'nın Sirte kentinde Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçler ile terör örgütü DAEŞ militanları arasındaki çatışmalarda, ölen askerlerin sayısının 34'e yükseldiği bildirildi.

AA muhabirine konuşan UMH'ye bağlı birlikler tarafından yürütülen "El-Bunyan el-Mersus" operasyonunun sözcüsü Muhammed el-Gasri, Sirte kentinde UMH'ya bağlı güçler ile DAEŞ militanları arasındaki çatışmalarda ölen askerlerin sayısının 34, yaralananların sayısının 125'e yükseldiğini belirtti.

- DAEŞ militanlarının ailelerine güvenli geçit

Operasyonda sona yaklaşıldığını ifade eden Gasri, Operasyon Komutanlığının Sirte'de abluka altına alınan DAEŞ lider ve militanların ailelerinin çıkışı için güvenli geçit oluşturmayı kabul ettiğini söyledi.

DAEŞ militanlarının ailelerinin çatışma bölgesinden çıkmalarına izin verilmesi çağrısında bulunduklarını kaydeden Gasri, en geç yarına kadar çatışmaların çıkışların sağlanması için durdurulduğunu, sadece kadın ve çocukların geçişine izin verildiğini ifade etti.

Bazı kadın ve çocukların çatışma bölgesinden çıktığını kaydeden Gasri, Üçüncü Mahalle'de kontrolü sağlamalarının ardından bir evde eşleri tarafından terk edilmiş kadınlara rastladıklarını aktardı.

Sirte kentinde UMH bağlı güçler ile DAEŞ arasındaki çatışmalarda, 21 askerin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 120 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

El-Bunyan el-Mersus operasyonu, Ecdabya, El-Cefra ve Misurata ekseninden DAEŞ'in Sirte'deki varlığını sonlandırmak amacıyla mayıs ayında başlamıştı. Bunyan el-Mersus operasyonunda yer alan güçler, DAEŞ'i küçük bir alana hapsetmeyi başarırken terör örgütüne çok büyük hasar vermişti.

Haber Ara