Dolar

32,5937

Euro

34,7959

Altın

2.496,68

Bist

9.437,65

Liberman'ın İsrail savunma bakanlığına getirilmesi

Filistin Dışişleri Bakanlığı, Avigdor Liberman'ın İsrail savunma bakanı olmasını yönetimin ana damarlarını ele geçirmesi olarak değerlendirirken, bunun barış görüşmelerinin yeniden başlaması konusundaki çabaları etkileyeceği belirtildi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-30 17:11:29

Liberman'ın İsrail savunma bakanlığına getirilmesi

Filistin Dışişleri Bakanlığından yayımlanan yazılı açıklamada, "Liberman'ın savunma bakanı olması İsrail sağının sessiz darbesinin ikmalidir. Bu darbe sağcıların sadece yönetimde kalması değil aynı zamanda gelecek yıllara ve nesillere etkisini göstermesi anlamına geliyor." denildi.

Açıklamada, "Sağcılar ve aşırı sağcı grupların işgal devletinin ana damarlarını ele geçirmesi ve bu darbenin Filistin davasıyla barış görüşmelerinin yanında müzakerelerin yeniden başlamasını öngören uluslararası ve bölgesel çabalara etkileri konusunda şiddetli şekilde uyarıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Liberman'ın hükümete girmesinin Filistin-İsrail sorununa 2 devlet esasına dayalı siyasi çözüm bulunması önündeki kapıları tamamen kapatacak Yahudi yerleşim yeri inşa etme ve Yahudileştirme konusundaki prosedürleri hızlandırma yönünde hükümetin iştahını açacağı değerlendirmesinde bulunuldu.

İsrail parlamentosunun, aşırı sağcı siyasetçi Avigdor Liberman'ın savunma bakanlığına getirilmesini bugün onayladığı bildirilmişti.

Haber Ara