Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

Letonya, Türkiye'ye iddialı geliyor

Letonya, Türkiye'ye iddialı geliyor

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-28 19:37:14

Letonya, Türkiye'ye iddialı geliyor
Türkiye'nin EURO 2016 elemeleri A Grubu'ndaki rakiplerinden Letonya'nın teknik direktörü Marian Pahars, "Bizi yenemedikleri için Türkler bize çok kızgın. Konya'da kazanırsak Türkiye'yi grupta geçebiliriz" dedi.

Pahars, Letonya Futbol Federasyonu'nun internet sitesine yaptığı açıklamada, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti maçlarında maksimum puan kazanmak istediklerini bildirdi.

Türkiye'nin, Avrupa şampiyonasına katılma şansının sürdüğünü anımsatan Letonyalı teknik adam, Konya'daki maçın çok kritik olacağını kaydederek, "Türkiye'nin en büyük avantajı saha ve kendi seyircisi olacak. Bizi zor bir deplasman bekliyor. Aramızdaki son mücadeleyi ve ayrıca 2004 Avrupa Şampiyonası play-off maçlarını göz önüne alırsak, Türkler bize çok kızgın. Rakipten korkmamalıyız" ifadelerini kullandı.

Marian Pahars, maçla ilgili, "Türklerin en büyük avantajı saha ve seyircisi olacak. Bizi çok zor bir atmosfer bekliyor. Rakip ilk dakikalardan bize baskı uygulayacak. Ayrıca Türkiye'deki sıcak havaya hazır olmalıyız" şeklinde değerlendirme yaptı.

A Grubundaki son durumuna da değinen Pahars, İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'nin şampiyonaya katılacağından şüphe etmediğini dile getirerek, şöyle devam etti.

"Grupta her takımın iddiası var. Türkiye iddiasını devam ettirmek istiyor. Biz de kazanmak istiyoruz. Eğer Türkiye'yi yenersek rakibimizi grupta geçebiliriz. O yüzden Konya'daki maç strateji anlamında bizim için çok önemlidir. Üçüncü olabilir miyiz? Bu biraz fantastik gibi gözüküyor."

Letonya, EURO 2016 elemeleri kapsamında 3 Eylül Perşembe günü Konya Büyükşehir Stadı'nda Türkiye, 6 Eylül Pazar günü ise Skonto Stadı'nda Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara