Dolar

32,4958

Euro

34,7993

Altın

2.489,96

Bist

9.557,35

Lavrov 'Suriye'de Türkiye ile ortak hareket edilebilir' dedi mi?

Rusya'dan Suriye konusunda Türkiye ile ilgili açıklama geldiği iddia edildi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 11:49:47

Lavrov 'Suriye'de Türkiye ile ortak hareket edilebilir' dedi mi?

TİMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

NTV'nin geçtiği habere göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye konusunda Türkiye ile ortak hareket edebileceğini açıkladı. Aktarılan açıklamada "Türkiye ile Suriye konusunda yapıcı işbirliği öngörüyoruz. Türkiye ile Suriye konusunda ortak hareket olabilir" denildi.

"TEYİT EDİLMEDİ"

Fakat Lavrov'un bu ifadeleri kullandığına dair Rus basınında herhangi bir haber yer almadı. Konu gün içerisinde gazetecilerle bir araya gelen bakanlar, Cumhurbaşkanı veya muhalefetten herhangi bir isme sorulmadı. 

Konu ile ilgili yalnızca Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan bir "işbirliği sinyali" geldi.

FARKLI BİR AÇIKLAMA YAPILDI

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova'nın Russia Ggreece isimli siteye yaptığı açıklamaların Türkiye medyasında bu şekilde yer aldığı iddia ediliyor. Zaharova'nın açıklamaları:

"Krizden sonra diyaloğu yeniden kurduk. Suriye konusunda farklı noktalardayız ama bunu konuşuyoruz. Bilgi ve fikir değişimini öngören işbirliği yeniden başladı. Gerektiğinde ortak hareket mümkün."

İHA "ZAHAROVA" ŞEKLİNDE VERDİ

NTV'nin aktardığı "Lavrov'dan açıklama" haberi sonrası ajansların geçtiği haberde ise Zaharova'nın açıklamalarına yer verildi. Buna göre Rus Sözcü Zaharova "Gerekirse, ortak harekat olabilir" dedi.

ÇAVUŞOĞLU NE DEDİ?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics ile bakanlığın resmi konutunda bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Bakan Çavuşoğlu, Suriye ile ilgili değerlendirmeleri arasında şu ifadeleri kullandı:

Dün İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif buradaydı. Ateşkesi nasıl sağlayabiliriz, insani yardımları nasıl ulaştırabiliriz bunları görüştük. İlişkilerimizin normalleşmesinden sonra Rusya'yla da bunları görüşmeyi umuyoruz. Rusya samimi bir şekilde ateşkes ve insani yardımlar için bizimle işbirliği yapmak isterse biz buna hazırız.

Haber Ara