Dolar

32,6021

Euro

34,7824

Altın

2.414,45

Bist

9.645,02

Lavrov'dan Suriye mesajı

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 'Suriye'de çözüm için ABD, Rusya ile askeri alanda işbirliği yapmalı' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 19:34:52

Lavrov'dan Suriye mesajı

Ajansların haberine göre; Münih Güvenlik Konferansı kapsamında Güney Kore Dışişleri Bakanı Yun Byung-se ile bir araya gelen Lavrov, askeri işbirliğinin kaçınılmaz olduğuna vurgu yaparak "Moskova, ABD'nin bunu anladığına inanıyor" dedi. 

"Münih'te varılan ateşkes anlaşmasının hayata geçmesi için operatif enstrümanlar gerekiyor" diye konuşan Lavrov, sahadaki askerler arasında insani konularda ve ateşkes sağlanması hususunda işbirliği yapılması gerektiğini ifade etti.

'ABD RUSYA İLE ASKERİ İŞBİRLİĞİNİ REDDETTİ'

Rusya'nın Suriye'deki operasyona başlamasının ardından ABD öncülüğündeki koalisyona askeri iletişim kurmayı önerdiklerini anımsatan Rus bakan şöyle devam etti: "Maalesef ABD, çatışmaları önleme prosedürleriyle ilgili konular hariç askeri işbirliğini reddetti. İnanıyorum ki, Suriye krizinin çözümünde ilerleme sağlamak için ordular arası temaslardan kaçılmaması gerektiğini anladılar. Bu yaklaşım, dünkü Suriye Destek Grubu toplantısında destek gördü."

ABD ve Rusya'nın öncülüğünde Almanya'nın Münih kentinde yapılan ve Türkiye de dahil 17 ülkenin dışişleri bakanlarının katıldığı Uluslararası Suriye Destek Grubu toplantısında, Suriye'de çatışmaların 1 hafta içinde durdurulması ve kuşatma altındaki bölgelere insani yardımların hemen ulaştırılması konusunda uzlaşmaya varılmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da, Suriye'de birçok kısmı hâlâ abluka altında olan Deyr ez Zor kentine ve diğer yerleşim yerlerine uçaklarla havadan gerçekleştirilen insani operasyonlara ABD'nin de katılması konusunda anlaşma sağlandığını belirtmişti.

Haber Ara