Dolar

32,5869

Euro

34,7911

Altın

2.508,91

Bist

9.693,46

Lavrov'dan ABD'ye: Önce sözünüzü yerine getirin

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, Rusya'dan Suriye hükümetine baskı yapmasını talep etmek yerine, söz verdiği gibi, ılımlı muhalifler ile ilgili sözünü tutmasını istedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 15:36:03

Lavrov'dan ABD'ye: Önce sözünüzü yerine getirin

Sputnik'in akatardığı habere göre Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin, Rusya'dan Suriye hükümetine baskı yapmasını talep etmek yerine, söz verdiği gibi, 'ılımlı' olarak gördüğü muhaliflerin, Suriye'de terörist grupların denetiminde olan alanlardan ayrılmasını sağlaması gerektiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?


BM'nin Suriye'deki kimyasal silah saldırılarıyla ilgili soruşturmasının Suriye hükümeti ve IŞİD'e işaret eden sonuçlarının yayımlanması ardından ABD, Rusya ve İran'a bu saldırıları gerçekleştirenlerin sorumlu tutulması için gösterilen çabalara katılma çağrısı yapmıştı.

Lavrov gazetecilerin sorularını yanıtlarken bu çağrının hatırlatılması üzerine şunları söyledi: "Onların (ABD) aynaya bakıp ocakta verdikleri sözü tutmaları, yani (Suriye'de) kendilerine sadık olan muhalifleri teröristlerden ayırmaları gerekiyor. Ama bunu ya yapamıyorlar ya da yapmak istemiyorlar." 

Haber Ara