Dolar

32,3712

Euro

34,9854

Altın

2.326,10

Bist

9.065,54

Lavrov: ABD, büyükelçimizi dinledi

Lavrov, ABD istihbaratını Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak'ı dinlemekle suçladı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-20 15:27:44

Lavrov: ABD, büyükelçimizi dinledi

Burkina Fasolu mevkidaşı Alpha Barry ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenleyen Lavrov, göreve gelmeden önce Rus yetkililerle yaptırımları görüştüğü iddiaları üzerine oluşan baskılar nedeniyle istifa eden Trump'ın ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn'le ilgili basına yansıyan iddiaların, ABD istihbaratının Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak'ı dinlediğini gösterdiğini söyledi.

Lavrov şu ifadeleri kullandı:

"ABD'li istihbaratçılar, isimlerini vermeseler de gazetecilere tamamen resmi olarak büyükelçimiz Kislyak'ın haberleşmelerini —buna, Moskova'ya verdiği raporlar ve görevini yerine getirirken Washington'da yaptıklarına dahil- rutin bir biçimde dinlediklerini anlattı."

NE OLMUŞTU?

ABD yasaları, kamu görevlisi olmayan kişilerin dış politika yürütmesini yasaklıyor. Flynn'in göreve gelmeden önce Kislyak'la Rusya'ya yönelik yaptırımları görüştüğü iddiaları bu nedenle tartışmaya yol açmıştı. Daha sonra Flynn, Rus büyükelçi ile yaptığı telefon görüşmelerine ilişkin bilgileri eksik aktardığını söyleyip istifa etmişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Flynn ile Kislyak'ın telefonda görüştüğünü doğrulamış fakat yaptırımlar hakkında konuştuklarına dair iddiaların doğru olmadığını söylemişti.

 

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara