Dolar

32,3169

Euro

35,0926

Altın

2.299,76

Bist

9.050,08

LASİAD'dan 'darbe girişimine inat ihracata devam' kararı

LASİAD'dan 'darbe girişimine inat ihracata devam' kararı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 13:19:34

LASİAD'dan 'darbe girişimine inat ihracata devam' kararı
Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği (LASİAD) Başkanı Gıyasettin Eyyüpkoca, bu yıl düzenleyecekleri "5. Laleli Fashion Shopping Festivali"ni "darbe girişimine inat üretim ve ihracata devam" sloganıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

Eyyüpkoca, LASİAD'ın 8-9 Ağustos'ta gerçekleştireceği 5. Laleli Fashion Shopping Festivali'ne ilişkin basın toplantısında, "Avrupa gibi geleneksel pazarlardaki alıcılar darbe girişimini öne sürüp İstanbul'a gelmekten kaçınırken festivale davet ettiğimiz ülkelerden hiçbir iptal bildirimi almadık. Bu, onların Türkiye'ye olan güvenlerini ortaya koyuyor." dedi.

Son bir yılda rublenin değer kaybı ve uçak krizi nedeniyle yüzde 60 daralan Rusya pazarına alternatif arayışındaki Laleli için festivali fırsata dönüştürmek istediklerini vurgulayan Eyyüpkoca, "Önceki yıllarda açık hava defileleri ile festivalimize farklı bir renk ve coşku katıyor, Laleli'de dünyanın en uzun podyumunu kuruyorduk. 300 metrelik podyumda birbirinden ünlü mankenler Laleli'de yaratılan değerleri alıcılarla buluşturuyordu. Ancak bu yıl festival, ülkemiz ve milletimiz için sıkıntılı bir döneme denk düştü. Hem 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında can veren 250'ye yakın polis, asker ve sivil şehitlerimiz hem de terör olaylarındaki şehitlerimiz nedeniyle defile, eğlence gibi etkinlikler gerçekleştirmeyeceğiz." diye konuştu.

Eyyüpkoca, "hayat devam ediyor" ilkesinden hareketle Laleli Fashion Shopping Festivali'ni düzenleyeceklerini söyleyerek, "Darbe girişimine inat üretime ve ihracata devam edecek, ülkemizi büyüteceğiz. Bir hafta sürecek festival boyunca İran, Cezayir, Nijerya, Türkmenistan, Lübnan, Kamerun ve Gana'dan toplam 170 kişilik alım heyetini ağırlayacağız." bilgilerini verdi.


- "Gözümüz kulağımız Erdoğan ve Puti̇n görüşmesinden çıkacak kararlarda"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 9 Agustos'ta yapacağı görüşmeden çok umutlu olduklarını dile getiren Eyyüpkoca, kriz öncesi Laleli'den ağırlıklı kısmı Rusya'ya olmak üzere yaklaşık 6 milyar dolar ihracat gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Eyyüpkoca, "Krizle beraber bu rakam 2,5 milyar dolarlara kadar geriledi. Şimdi yeniden eski günlere dönecek olmanın heyecanını yaşıyoruz. Yaklaşık 3,5 milyar dolarlık kaybın ardından yeniden bir sıçrama yakalayabilmek için gözümüz kulağımız 9 Ağustos'taki Erdoğan ve Puti̇n görüşmesinden çıkacak kararlarda. Bu kararlar başta Laleli olmak üzere tüm hazır giyim endüstrisine can suyu olacak." değerlendirmesinde bulundu.

Festivali, Laleli'de faaliyet gösteren 7 bin civarındaki iş yerinin pazarlama ve satış kanallarını daha etkin kullanma hedefiyle düzenlediklerine dikkati çeken Eyyüpkoca, "İlki 2012'de gerçekleştirilen festival, Türkiye'nin en büyük açık hava alış veriş merkezi olarak da nitelendiriliyor. Ekonomi Bakanlığı ile İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği'nin (İHKİB) destek verdiği festivalimizin ana sponsorluğunu önceki yıllarda olduğu gibi yine Garanti Bankası üstleniyor." görüşünü paylaştı.

Eyyüpkoca, hedef ülkeler arasında Afrika ülkelerinin de olduğunu vurgulayarak, şunları da kaydetti:

"Afrika bizim için gelişmekte olan bir pazar. Afrika'da yüzü dünyaya dönük ülkeleri seçtik. Afrika ülkelerinin Laleli'deki payını yüzde 25'lere çekmeyi hedefliyoruz. Lale'deki esnafın çoğu Rusya ve Türki cumhuriyetler odaklı çalıştığı için krizin etkisi büyük oldu. Ama yüzü Avrupa ve Afrika'ya dönük esnafta, krizden etkilenme oranı çok daha düşük. Letonya'ya ihracatın bu sene artmasında Rusya'yla yaşanan kriz etkili oldu."

Haber Ara