Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Lapseki'ye katı atık tesisi yapılıyor

Lapseki ve Çardak belediyeleri tarafından ortak hazırlanan 'Katı Atık Arıtma Projesinin' yer teslimi yapıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-01 18:04:06

Lapseki'ye katı atık tesisi yapılıyor
Lapseki ve Çardak belediyeleri tarafından ortak hazırlanan 'Katı Atık Arıtma Projesinin' yer teslimi yapıldı.

Lapseki ve Çardak belediyeleri tarafından ortak hazırlanan 'Katı Atık Arıtma Projesinin' yer teslimi yapıldı. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz 36 kilometrelik kanalizasyon hattının tamamlandığını hatırlatarak; " 36 kilometre kanalizasyon yapıyoruz çoğu gitti azı kaldı. Çardak belediyemiz ile birlikte ortaklaşa yaptığımız Atık Su Arıtma sisteminde de yer teslimini bu gün gerçekleştirdik" dedi.

İlçe merkezinde yapılan 34 km şehir içi kanalizasyon hattı çalışmalarının sonlandırılmasından sonra bu hatlar ile toplanacak olan atık sular Su Arıtma Tesisine iletilecek ve atık sular tesiste arıtılarak deşarjı yapılacak.

Yüklenici firma olan Tasarım Restorasyon İnşaat A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek. Atık Su Arıtma Tesisi Yapım İşinin öngörülen bitiş tarihi, yer tesliminden itibaren 500 gün olarak belirtildi. Kurulacak sistemle birlikte bölge sınırları içerisindeki kanalizasyon sisteminin bağlanacağı tesiste, günlük tüketim sonucunda oluşan evsel nitelikli atık sular kanalizasyon sistemi ve terfi pompa istasyonlarıyla toplanarak arıtılacak ve çevreye zararsız hale getirilecek. Tesisin tamamlanması ile günde ortalama 5236 metreküp atık su arıtılacak.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara