Dolar

32,3832

Euro

35,0359

Altın

2.327,04

Bist

9.138,22

Kuzey Kore'nin füze denemesi

Kuzey Kore'nin füze denemesi

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-24 20:50:50

Kuzey Kore'nin füze denemesi
BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Kuzey Kore'nin füze denemesinin kaygı verici olduğunu ve bölgede barış ve istikrarı tehdit ettiğini söyledi.

Dujarric, basın toplantısında yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'nin füze denemesinin uluslararası toplum içinde "derin rahatsızlığa" neden olduğunu vurgulayarak bu eylemlere son verilmesi gerektiğini kaydetti.

Dujarric, "Füze denemesi sadece BM Güvenlik Konseyi kararlarının ihlali değil aynı zamanda Kore yarımadasında barış ve istikrara zarar vermektedir. Kuzey Kore'ye gerilimi düşürmek için gerekli adımları atması ve nükleer silahsızlanma konusunda diyaloğa açık olması çağrısı yapıyoruz." dedi.

Öte yandan BM Güvenlik Konseyi Kuzey Kore'nin füze denemesi nedeniyle toplanma kararı aldı. Konsey'in konuyu kapalı oturumda görüşeceği belirtildi.

Kuzey Kore'nin, Sinpo kenti açıklarında bir denizaltıdan füze denemesinde bulunduğu bildirilmiş, 500 kilometre menzile sahip füzenin, Japonya hava savunma bölgesi sınırlarına düştüğü ifade edilmişti.

Balistik füze teknolojisi geliştirmesi BMGK kararlarıyla yasaklanan Kuzey Kore, Kim Jong-un'un devlet başkanlığına geldiği 2011 yılından bu yana 30'dan fazla füze denemesi gerçekleştirdi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara