Dolar

32,3798

Euro

35,0479

Altın

2.326,91

Bist

9.145,21

Kuzey Kıbrıs'taki ekonomi örgütleri darbe girişimini kınadı

Kuzey Kıbrıs'taki ekonomi örgütleri, Türkiye'deki darbe girişimini kınayarak, bu tür girişimlerin yalnız Türkiye'yi değil, tüm bölgeyi istikrarsızlığa

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-26 15:06:05

Kuzey Kıbrıs'taki ekonomi örgütleri darbe girişimini kınadı
Kuzey Kıbrıs'taki ekonomi örgütleri, Türkiye'deki darbe girişimini kınayarak, bu tür girişimlerin yalnız Türkiye'yi değil, tüm bölgeyi istikrarsızlığa sevk edeceğini belirtti.

KKTC Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros, Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer ve Otelciler Birliği Başkanı Hüseyin Aktığ, Türkiye Cumhuriyeti'nde meydana gelen darbe girişimine ilişkin ortak basın açıklaması yaptı. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Konferans Salonu'nda gerçekleşen ortak basın toplantısında açıklamayı Fikri Toros okudu. Toros, Türkiye'deki darbe girişimini şiddetle kınadıklarını kaydetti. Bu tür girişimlerin yalnız Türkiye'yi değil, tüm bölgeyi istikrarsızlığa sevk ettiğini dile getiren Toros, "KKTC'ye Türkiye Cumhuriyeti'nde çok özel tarihi, kültürel ekonomik ve siyasi bağları vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin istikrarsızlığına yol açan her türlü girişimin Kıbrıs Türk halkının refahını ve geleceğini de olumsuz etkileyeceği kesindir. Özellikle Kıbrıs'ta devam eden çözüm sürecinin geldiği aşama da düşünüldüğünde Türkiye'deki istikrarsızlığın buradaki sürece ne gibi zararlar verebileceği de açıkça görülmektedir" dedi.

"TÜRKİYE'NİN PARLAK BİR GELECEĞE DOĞRU İLERLEMESİ ENGELLENEMEZ"

Toros açıklamasını şu şekilde sürdürdü: "Kıbrıs Türk Ekonomik Örgütleri olarak Türkiye'nin bu zor günleri aşacağına ve demokratik yapısının bu süreç sonunda güçlenerek sağlanabileceğine inancımız tamdır. Türkiye'nin uzlaşmazlıklarını ve fikir ayrılıklarını demokratik ve şeffaf yöntemlerle aşacağı, bölgesinde bir istikrar merkezi olacağı, doğu ile batıyı, kuzey ile güneyi birleştirecek ve Avrasya'nın merkezi olan model ülke olacağı günlerin uzakta olmadığı inancındayız. Gerek tarihsel gelişim süreci gerekse eğitimli ve genç nüfusuyla Türkiye'nin parlak bir geleceğe doğru ilerlemesi engellenemez".

Türkiye'nin bu zor günleri aşacağına emin olduklarını kaydeden Toros, "Bu çerçevede Kıbrıs'taki çözüm sürecinin Türkiye'deki gelişmelerden etkilenmeksizin devam etmesi ve 2016 yılı sonuna kadar toplumların onayına sunulabilecek bir anlaşmaya varılması için elimizden gelen her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğiz" dedi. 15 Temmuz'da yaşananlar sırasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Toros, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve halkının yanında olduklarını söyledi.
VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara