Dolar

32,3704

Euro

34,9837

Altın

2.326,16

Bist

9.071,41

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-23 22:58:14

Kuveyt'teki Yemen müzakereleri
Yemen Dışişleri Bakanı Abdulmelik el-Mihlafi, Husiler ile Ali Abdullah Salih yanlısı güçlerin Kuveyt müzakerelerinde gösterdiği uzlaşmaz tavrın, taraflar arasında anlaşmaya varılmasını engellediğini söyledi.

Yemen Haber Ajansı SABA'ya göre, pazartesi günü Moritanya'da düzenlenecek 27. Arap Birliği Liderler Zirvesi öncesinde gerçekleştirilen Arap Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Mihlafi, Yemen hükümetinin, siyasi sürecin Körfez girişimi, ulusal diyalog görüşmelerinde alınan kararlar ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) 2216 sayılı kararı uyarınca kaldığı yerden yeniden başlaması için çalıştığını söyledi.

"Husiler ile Salih güçlerinin müzakerelerde takındığı uzlaşmaz tavır ve varılan anlaşmaları uygulamamaları akan kanın durmasını sağlayacak bir çözüme varılmasını engelledi." diyen Mihlafi, önceki görüşmelerin 75 gün sürdüğünü ancak darbeci güçlerin uzlaşmazlığı ve vakit kazanma çabası nedeniyle hiç bir ilerleme kaydedilemediğini ifade etti.

Mihlafi, siyasi sürecin yeniden başlaması için atılması gereken adımların başında kentler ile devlet kurumlarından çekilme ve silahların tesliminin yer aldığını kaydetti.

Kuveyt'te Yemenli taraflar arasında 17 Temmuz'da yeniden başlayan müzakerelerde, pazartesi günü hükümet ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlılarını temsil eden heyetin, müzakerelerin ikinci turu için belirlenen gündem üzerinde anlaşamadığı belirtilmişti.

Yemen'deki tarafları temsil eden hükümet heyeti ile Husiler ve devrik Cumhurbaşkanı Salih yanlılarını temsil eden heyet arasında 70 gün devam eden müzakerelerin ilk turu, 15 Temmuz'da yeniden başlatılmak üzere 29 Haziran'da askıya alınmıştı.

Haber Ara