Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Kuveyt'teki yargılamalar

Kuveyt'teki yargılamalar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 22:40:28

Kuveyt'teki yargılamalar
Kuveyt'te ağustos ayında çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirilmesinin ardından başlatılan, "el-Abdali Hücresi" olarak bilinen soruşturma kapsamında 26 kişinin dosyasının mahkemeye sevk edildiği bildirildi.

Savcılık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Abdali Hücresi olarak bilinen dava kapsamında gözaltına alınan biri İranlı, 25'i Kuveytli 26 kişinin haklarında süresiz ihtiyati hapis kararıyla dosyalarının ceza mahkemesine sevk edildiği ifade edildi.

Savcılık, açıklamada, şüphelilerin 24'ünün "ülke bütünlüğünü zedeleyecek eylemlere katılma, İran ve Hizbullah ile işbirliği yapma, onların yararına çalışma, silah bulundurarak ülke karşıtı eylemler düzenlemek"le suçlandığını belirtti.

Ayrıca şüphelilerin, "ruhsatsız silah ve iletişim araçlarının yanında patlayıcı ve mühimmat bulundurma, silah ve mühimmat taşıma ile kullanma amaçlı eğitim alma" gibi çeşitli suçlarla isnat edildiği kaydedildi.

Kuveyt İçişleri Bakanlığı, 13 Ağustos'ta Abdali bölgesinde bir eve düzenlenen operasyonda çok sayıda silah, patlayıcı ve mühimmat ele geçirildiğini, aralarında mülk sahiplerinin de bulunduğu 3 kişinin gözaltına alındığını açıklamıştı. Bakanlık, silahların, üzerine beton dökülmüş derin bir çukura saklandığını belirtmişti.

Öte yandan Kuveyt'te Şiilere ait İmam Sadık Camisi'ne düzenlenen intihar saldırısıyla ilgili davanın duruşması, 15 Eylül'e ertelendi.

Yargı kaynaklarından alınan bilgiye göre, bugün sekizincisi görülen duruşmada, mahkeme davanın 15 Eylül'e ertelenmesi yönünde karar verdi.

Kuveyt'te 26 Haziran Cuma günü Şiilerin gittiği İmam Sadık Camisi'ne intihar saldırısı düzenlenmiş, olayda 27 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı terör örgütü DAEŞ'in Suudi Arabistan kolu üstlenmişti.

Haber Ara