Dolar

32,6680

Euro

34,8341

Altın

2.520,47

Bist

9.524,59

'Kuvayi Milliye Destani' oyunu gala yapacak

'Kuvayi Milliye Destani' oyunu gala yapacak

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-09 15:36:13

'Kuvayi Milliye Destani' oyunu gala yapacak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, Nazım Hikmet'in yazdığı "Kuvayi Milliye Destanı" oyununun galasını Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirecek.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, yönetmenliğini Hakan Yavaş'ın üstlendiği oyunda, İBB Şehir Tiyatroları oyuncuları Ada Demir, Ali Mert Yavuzcan, Can Ertuğrul, Derya Yıldırım, Emre Karaoğlu, Engin Akpınar, Eraslan Sağlam, Irmak Örnek, Nurseli Tırışkan, Ömer Barış Bakova, Seza Güneş ve Yağmur Ulusoy rol alıyor.

Dramaturjisi Gökhan Aktemur, kostüm tasarımı Eylül Gürcan, ışık tasarımı Mahmut Özdemir, müziği Deniz Noyan, koreografisi Handan Ergiydiren tarafından hazırlandığı bildirilen oyunun, 15 Şubat Pazartesi akşamı gala gösterimi sahnelenecek.

- Kuvayi Milliye Destanı konusu

"Kuvayi Milliye Destanı", işgal edilen tüm ülkelere ve ezilen halklara örnek olan ulusal kurtuluş savaşımızın anlatıldığı, edebi değeri en yüksek ve önemli eserlerden biridir. Bu benzersiz varoluş mücadelesi tarihsel karakterlerden öte kadınların, çocukların, köylülerin yani Anadolu insanının "kahramanlıkları", yaşanmış öykülerden yola çıkılarak Nazım Hikmet'in essiz dizeleriyle destanlaşıyor. Şehir Tiyatroları, bağımsızlık ülküsüyle ölümsüzleşenlerin destanını dinamik bir kadro ve yeni biçim arayışıyla sahneye aktarıyor.

Haber Ara