Dolar

32,3495

Euro

34,9744

Altın

2.325,55

Bist

9.079,97

Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Adana'da, her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-23 14:47:33

Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak
Adana'da, her yıl mart ayının son pazartesi günü başlayan Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Toplumda okuma alışkanlığını ve zevkini geliştirmeyi, kitap sevgisini artırmayı, okuyucuların kitaplardan daha çok faydalanmalarını sağlamayı, gerçek bilgiye ulaşmayı, içinde yaşadığımız dünyayı daha iyi tanımayı ve halkı kütüphanelerin gelişmesi için bilinçlendirmeyi hedefleyen 'Kütüphaneler Haftası' kutlama proğramı belli oldu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan, 27- 31 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Kütüphaneler Haftası etkinlik programı şöyle:

"27 Mart Pazartesi günü Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi'nde bulunan Adana Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü Salonu'nda başlayacak etkinlikte ilk olarak, saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okunmasıyla program başlayacak. "53.Yeni Enformasyon Teknolojileri ve Kütüphaneler" temasıyla gerçekleştirilecek olan kutlama programında daha sonra, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tarı ile Adana Valisi Demirtaş konuşma yapacak.

Ardından Çukurova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrencileri müzik dinletisi sunacak. Edebiyat öğretmeni Nazan Balcı yönetiminde Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri şiir ve müzik dinletisi sunduktan sonra, ödül törenine geçilecek.

Hafta nedeniyle Hacı Sabancı Kültür Merkezi içinde bulunan Adana İl Halk Kütüphanesi'nde Saliha Yeşilköy ve Nuri Börünban'ın resim sergisi, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Selim Arslan'ın karikatür sergisi ile kitap sergisi izlenebilecek. İlesam ve Çukurova Edebiyatçılar Derneği'ne bağlı yazarların kitaplarının yer aldığı stantlar gezilecek.

28 Mart Salı günü saat 14.00'de ise Eğitimci Hakim Zamar, Adana İl Halk Kütüphanesi'nde konferans verecek.

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında, 29 Mart Çarşamba günü Atatürk Parkı'nda saat 14.00'de, Kitap Okuma Etkinliği düzenlenecek.

30 Mart Perşembe günü ise Adana İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nde, saat 14.00'de emekli Türkçe Öğretmeni Gülay Etike tarafından görme engellilere yönelik kitap okuma etkinliği ve görme engellilere halk kütüphanesinde verilen hizmetlerin tanıtımı yapılacak.

Hafta etkinlikleri kapsamında 31 Mart Cuma günü İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü'nde, 10.00 â€" 11.00 saatleri arasında, Muhittin Yeşilova ve ekibinin yer aldığı, Adana Gösteri Sanatları Merkezi Tiyatrosu grubu tarafından çocuklara yönelik olarak hazırlanan 'Kitaplar- Bizimkiler trafikte' adlı oyun sergilenecek.
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara