Dolar

32,3697

Euro

34,9573

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Kurtulmuş: PYD, Münbiç'te olmazsa biz...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'PYD unsurları olmazsa bu bölgelerin DEAŞ'tan temizlenmesi sürecinde yer alacağız.' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 19:15:48

Kurtulmuş: PYD, Münbiç'te olmazsa biz...

TIMETURK|HABER MERKEZİ 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Türkiye olarak Münbiç, Afrin ve Rakka bölgelerinin etnik yapısının korunmasından yana olduklarını vurgulayan Kurtulmuş, "PYD unsurları olmazsa bu bölgelerin DEAŞ'tan temizlenmesi sürecinde yer alacağız." ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle;

"Fırat Kalkanı operasyonu ile belli bir noktaya gelindi. Hem ABD hem Rusya son kararlarını verecekler. Türkiye olarak bu şehirlerin tamamının etnik yapısının korunmasından yanayız. Mezhebi yapıyı bozacak bir şey bölge barışının sağlanmasına vesile olmaz. Dolayısıyla Münbiç'in etnik yapısı korunmalıdır. Aynı şekilde Rakka ve Afrin bölgesinin yapıları korunmalıdır. Hem Ruslarla, hem Amerikalılarla konuşuyoruz. Her iki ülkenin aldığı net bir karar yok. Farklı şıklar duruyor. Eğer PYD unsurları yer almazsa DEAŞ'tan temizlenmesi için ve o şehirlerin kendi halklarına geri verilmesi sürecinde etkin şekilde yer almaya hazır Türkiye. Hem ABD hem Rusya ile paylaşıyoruz."

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara