Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Kurtulmuş, Cihannüma Derneği'nin sahur programına katıldı

Kurtulmuş, Cihannüma Derneği'nin sahur programına katıldı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-26 04:55:48

Kurtulmuş, Cihannüma Derneği'nin sahur programına katıldı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, "Hiç kimse cumhuriyete sahip olmaya kalkmasın, cumhuriyetin sahibi bu milletin bizzat kendisidir, bu inançlı miletin bizzat kendisidir." dedi.

Kurtulmuş, Cihannüma Derneği'nin Boğaziçi Yaşam Merkezi'ndeki sahur programında davetlilere hitap etti.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini belirten Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, dünyanın da gelecekte önemli gelişmelere gebe olduğunu, soğuk savaş döneminden sonra gerekli dengenin kurulamadığını, dünyadaki mücadelelerin arkasında güç dengesinin kurulamamasının yattığını ifade etti.

Türkiye'nin yeniden güçlü olması için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini anlatan Kurtulmuş, dünün gençlerinin artık bürokraside sözünün geçtiğini kaydetti.

Kurtulmuş, sorumluluğun artık daha fazla olduğuna vurgu yaparak, "Bu anlamda hem safları sıklaştırmak hem de gönüllerimizi ve zihinlerimizi birleştirmek bütünleştirmek hem de her gün her daim her sabah niyetlerimizi tazeleyerek yeni ve büyük Türkiye'nin istikametinde yürüyerek, hem de dünyada söz sahibi olan güçlü bir medeniyet olarak, Türkiye'yi yeniden inşa etmeliyiz." diye konuştu.

Konuşmasında İngilizlerin Avrupa Birliği'nden ayrılma yönünde aldığı kararı da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, bugün dünyada yaşananların 10 yıl önce insanların aklına dahi gelemeyeceğini anlattı.

- "Medeniyet değerlerini gerici unsur olarak gördüler"

Kurtulmuş, Türkiye'nin kendisiyle barışık, devlet millet kaynaşmasını sağlamış bir konumda adımlarını hızlandırması gerektiğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Türkiye iki asırıdır büyük bir mücadele veriyor. Bu mücadele bir tarafında milletin değerleriyle, milleti medeniyeti ve kökleriyle barışık olanlar, diğer tarafta bu köklerden uzaklaşmayı marifet sayanlar, medeniyet değerlerini gerici unsur olarak görenlerin arasındaki bir mücadeledir. Siyasette de kültürde de her alanda bu mücadele verilmiştir. Bu mücadele bundan sonra da verilmeye devam edecek. Bu mücadeledeki en büyük gücümüz devlet ve milletin kaynaşması, devlet ve milletin bütünleşmedir."

Geçmişte büyük acılar yaşandığını anımsatan Kurtulmuş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Her alanda büyük bedeller ödendiğini en iyi bilenler bu salonda bulunanlardır. Sizin temsil ettiğiniz geniş halk kitleleri çeşitli vesilerle hem siyasi hem de kültürel anlamda önü kesildi hem de köklerinden uzaklaştırılmaya çalışıldı. Küsmedik, darılmadık, gücenmedik, milletimize, devletimize ve cumhuriyetimize sahip çıkarak, milletle devleti bütünleştirme mücadelesinde hep beraber en hızlı şekilde mücadele ettik. Bugün gelinen nokta son derece önemlidir."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'de 18 yıl boyunca ezanın aslından uzaklaştırıldığını ifade ederek, camilerin ahır ve nalbant olarak kullanıldığını belirtti.

Başörtüsü yasağını ve kapatılan siyasi partileri de hatırlatan Kurtulmuş, imam hatip mezunlarının önünün kesildiğini ve toplumun bir kesiminin gerici ve yobaz yaftalamalarına maruz kaldığını kaydetti.

- "Cumhuriyetin sahibi bu milletin bizzat kendisidir"

Kurtulmuş, dün akşam katıldığı bir programda kullandığı ifadelerin belli kesimlerce çarptırıldığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye'de uzun yıllar camilerin bir kısmının ahır, nalbant ve depo yapılması bir gerçektir. Bu bizim büyüklerimizden duyduğumuz gerçektir. Bunu söyleyince birileri rahatsızlık duymuş, hemen sosyal medya üzerinden paralel ortaklarını da devreye sokarak, 'Türkiye'de Başbakan Yardımcısı, Cumhuriyet devri zulüm devridir dedi' ifadelerini kullandılar. Hiç kimse cumhuriyete sahip olmaya kalkmasın, cumhuriyetin sahibi bu milletin bizzat kendisidir, bu inançlı miletin bizzat kendisidir. Meclis'te hükümet programı tartışmaları sırasında da söyledim. Ne cumhuriyet kimsenin babasının malıdır, ne de din herhangi bir grubun tekelindedir. Bu memlekette bu aziz millet Osmanlı'nın dağılmasından sonra topu tüfeği değil, ordusu değil, kazması küreği dahi yokken, 'Ya Allah' diyerek ayağa kalkmışsa, inançlarından dolayı ayağa kalkmıştır. Cumhuriyeti kuran 1. Meclis'tir. 1. Meclis'i oluşturan milletin değerlerine sadık Anadolu'nun irfan erleridir, Alperenleridir. Dolayısıyla hiç kimse bir kaşık suda fırtına koparmasın. Sözlerimizin hepsi ortada, çok açık bir şekilde söylüyorum. Biz sözümüzün sahibiyiz. Ne söylersek, sonuna kadar arkasındayız. Cumhuriyetin de sahibiyiz, bu milletin değerlerinin de sahibiyiz, bu milletin de hizmetkarıyız, bu milletin de bizzat kendisiyiz."

Kurtulmuş, eski Türkiye'ye ait defterlerin kapandığına vurgu yaparak, birilerinin cumhuriyetin koruyucusu birilerinin de tehdidi olduğuna yönelik defterin de kapanması gerektiğini bildirdi.

Türkiye'de İslami değerlerle, cumhuriyet değerlerinin birileri tarafından yıllarca çatıştırıldığını anlatan Kurtulmuş, bunların üzerinden siyaset yapıldığını ifade etti.

79 milyonun tamamının cumhuriyetin sahibi olduğuna işaret eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Millet, cumhuriyetin kurucusunun çocuklarıdır." dedi.

Türkiye'nin bundan sonraki süreçlerde güçlü bir şekilde ayakta kalması gerektiğini belirterek, teröre destek verenleri bildiklerini kaydeden Kurtulmuş, milletin terörle köşeye sıkıştırılmak istendiğini ancak bu milleti asla bölemeyeceklerini vurguladı.

Cihannüma Derneği Genel Başkanı Mustafa Şen de kısa süre önce gittiği Filistin'de yaşadıklarını ve gözlemlerini davetlilerle paylaştı.

Şen, Filistinli Müslümanların yaşadıkları sıkıntılara dikkati çekerek, "İnşallah bir gün bu sahuru Mescid-i Aksa ile Kubbetü's Sahra arasında yapmak nasip olur." dedi.

Programa, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman'ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, ilahi ve kasideler de seslendirildi.

Sahurun ardından, Üsküdar Kirazlıtepe Büyük Camisi'nde sabah namazı kılındı.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara