Dolar

32,5616

Euro

34,8889

Altın

2.432,71

Bist

9.645,02

'Kürt oyları hayati derecede önemli'

Selvi, referandumda Kürt oylarının hayati derecede önemli olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-21 10:09:11

'Kürt oyları hayati derecede önemli'

TIMETURK|HABER MERKEZİ
MERVE KURBAN ARSLAN 

Türkiye, Cumhurbaşkanlığı sistemini de içinde barındıran Anayasa değişikliğine dair paketi oylamak için 16 Nisan'da sandık başına gidecek.

Referandum ile ilgili kampanya süreci başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş, Elazığ, Malatya, Gaziantep ve Adıyaman mitinglerinde milleti 'evet' demeye çağırdı.

MHP ile Ak Parti'nin ortak kampanya yürütüp yürütmeyeceği konusu ise henüz netlik kazanmadı.

Referandum ile ilgili süreç ilerlerken değerlendirmeler de yapılıyor.

Konu ile ilgili yazı kaleme alan Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, Kürt oylarının hayati derecede önemli olduğunu ifade etti.

İşte Selvi'nin yazısından ilgili kısım;

"Anayasa değişikliğini MHP ile birlikte gerçekleştiren AK Parti'de, ortak miting yapılıp yapılmaması tartışılıyor. AK Parti açısından MHP konusu ‘iki ucu keskin bıçak'. O nedenle karar verilemiyor.

"KÜRT OYLARI ÖNEMLİ"

AK Parti'nin çok önemli bir Kürt seçmeni var. Kürtlerden iki oy alan parti var. Biri HDP, diğeri AK Parti. Referandumda anlamlı bir evet çıkabilmesi için Kürt oyları hayati derecede önemli. Kamuoyu araştırma şirketleri Kürtlerin nabzını tutmaya, strateji heyeti ise Kürtleri kazanmaya yönelik politikaları belirlemeye çalışıyor. Kürtlere yönelik yeni bir yaklaşım ve dil üzerinde kafa yoruluyor.

"AK PARTİ DİL ARAYIŞINDA"

Bölge halkı, terörle mücadeledeki kararlılığı paylaşıyor, yarım bırakılmamasını, sonuna kadar gidilmesini istiyor. Bölgede devlete olan güven artıyor ama bu AK Parti'ye desteğe dönüşmüş değil. HDP'nin marjinal kesimi, ‘Seni başkan yaptırmayacağız' ikliminde yaşamaya devam ediyor. Buna bir de HDP'lilerin tutuklanması eklenince, en kararlı hayır kitlesini oluşturuyorlar. AK Parti, muhafazakâr Kürtleri kazanmaya dönük strateji ve dil arayışında."

 

 

Haber Ara