Dolar

32,3864

Euro

34,9916

Altın

2.323,86

Bist

9.079,97

Kunduz'daki hastane saldırısı

Kunduz'daki hastane saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-04 22:31:23

Kunduz'daki hastane saldırısı
Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz kentinde, Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü'nün (MSF) faaliyet gösterdiği hastanenin hava saldırısı ile hedef alınması sonucu hayatını kaybedenlerin sayısının 22'ye yükseldiği bildirildi.

MSF'ten yapılan açıklamada, "Koalisyon güçleri tarafından hastanemize düzenlenen hava saldırısında 12'si MSF görevlisi 22 kişi yaşamını yitirdi" denildi.

Hayatını kaybeden 10 hastadan 3'ünün çocuk olduğu belirtilirken, yaralılar Mezarı Şerif ve Puli Humri vilayetlerindeki hastanelere nakledildi.

- "Bağımsız soruşturma istiyoruz"

Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları tarafından düzenlendiği öne sürülen bombardıman için acil soruşturma açılması talebini yineledi.

MSF'in açıklamasında, "MSF, net bir savaş suçu işlendiği varsayımından yola çıkarak, bağımsız ve uluslararası bir kuruluş tarafından yürütülecek şeffaf bir soruşturma yapılmasını talep ediyor. Kurum için yapılacak bir soruşturma yetersiz olacaktır" ifadeleri kullanıldı.

MSF, Afgan ve ABD'li yetkililerin hastanede Taliban mensuplarının bulunduğu yönündeki açıklamalarını net bir dille reddederek, "ABD'nin hava saldırısı öncesinde tek bir personelimiz dahi hastane yerleşkesinde herhangi bir terör olayı ve savaş olduğunu rapor etmedi. Aksine hastanede doktorlar, hastalar ve hasta bakıcılar vardı. Bir daha tekrar etmek gerekirse bu saldırılar sırasında 12 personelimiz ile 3'ü çocuk 10 hastamız yaşamını yitirdi. Uluslararası insan haklarının ciddi bir şekilde ihlal edildiği bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz" ifadesine yer verildi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara