Dolar

32,5883

Euro

34,7375

Altın

2.506,53

Bist

9.524,59

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 21:00:24

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal:
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, "Bu coğrafyada Türkiye bir huzur ve istikrar adası, bir güven adası olarak dimdik ayaktadır" dedi.

Ünal, Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer'i ziyaretinde, 64. hükümetin göreve başladığı andan itibaren geçmişteki AK Parti hükümetleri gibi büyük bir hassasiyet ve çalışkanlıkla göreve başladığını söyledi.

Bölgeden kaynaklanan sorunların kaçınılmaz olarak Türkiye'yi de etkilediğini belirten Ünal, "Çevremizdeki yaklaşık 6-7 ülke yönetilemez durumda. Bu coğrafyada Türkiye bir huzur ve istikrar adası, bir güven adası olarak dimdik ayaktadır. Milletimiz rahat olsun. Hem ulusal hem de uluslararası düzeyde bu sorunları çözebilecek güçte bir hükümetimiz var" diye konuştu.

Ünal, 7 Haziran'dan sonra yaşanan süreçte siyasi istikrarın ekonomik istikrarı nasıl etkilediğinin görüldüğünü, 1 Kasım'da milletin sandıktan çıkan emanetinin emin ellerde olduğunu vurguladı.

Türk hava sahasını ihlal eden Rusya'ya ait uçağın düşürülmesine de değinen Ünal, şöyle konuştu:

"Turizm sektörü siyasetin dışında düşünülmeli ve değerlendirilmeli. Çünkü insanların seyahat özgürlüğü en temel insan hakkıdır. Rusya Federasyonu vatandaşlarına seslenmek istiyorum. Türkiye sizin evinizdir. Rahatça Türkiye'ye gelebilirsiniz. Türkiye son derece güvenli bir ülkedir."

Ünal, Valilik ziyaretinin ardından Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç'u da makamında ziyaret etti.

Kahramanmaraş'ın kültürle edebiyatla şiirle ve düşünceyle anılan bir şehir olduğunu vurgulayan Ünal, "Kahramanmaraş, bugüne kadar yapılan çalışmaların üstüne '7 Güzel Adam' ile şiirin başkenti olarak anılmaya başladı. Bunlar güzel gelişmeler. Önümüzdeki yıllarda da Türkiye'nin kültür hayatına, sanat ve düşünce hayatına katkı yapacaktır" şeklinde konuştu.

Haber Ara