Dolar

32,5676

Euro

34,7173

Altın

2.487,06

Bist

9.524,59

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Eskişehir'de:

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Eskişehir'de:

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-28 01:15:17

Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Eskişehir'de:
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin, "13 gündür milletimiz bütün dünyaya nasıl millet olunur, nasıl bir demokrasi müdafaası gerçekleştirilirin dersini veriyor." dedi.

Eskişehir Vilayet Meydanı'nda "demokrasi nöbeti" tutan vatandaşlarla bir araya gelen Avcı, burada yaptığı konuşmada, herkesin gündüz işinde akşamları da "demokrasi nöbeti"nde olduğunu söyledi.

Türkiye'nin her yerinde milletin ayakta olduğunu ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

"13 gündür milletimiz bütün dünyaya nasıl millet olunur, nasıl bir demokrasi müdafaası gerçekleştirilirin dersini veriyor. Şimdi onlar Yozgat sürmelisinde söylendiği gibi 'dersini almış da ediyor ezber'. Hala bazı yabancı televizyonlarda, gazetelerde, internet sitelerinde milletin bütün bu görüntüsüne, Türk televizyonlarının canlı yayınlarına rağmen, hala meseleyi çarpıtarak Türkiye'de çok farklı şeyler oluyormuş gibi Türkiye'nin imajına zarar verecek nitelikte yayınlar yapılıyor. ABD'nin en faşist, en ırkçı, en ayrımcı, en İslam düşmanı kanalının, Fox televizyonunun patronun yaptığı bir konuşma... 12 Eylül'den sonra 'bizim çocuklar başardı' demişlerdi ya, şimdi de 'bizim iyi çocuklarımız kaybettiler' diyorlar. Evet, sizin iyi çocuklarınız kaybetti, hep kaybedecek. Bu millet böyle uyanık olduğu müddetçe, sizin iyi çocuklarınız kaybetmeye mahkum. Arada hala bir namussuzluğun tohumlarını ekmeye çalışıyor. Hala alçakça bir fitne sokuşturmaya çalışıyor. Bir yanda Atatürkçü bir ordu varmış, bir yanda da Müslüman kardeşler özentisi bir Erdoğan varmış."

- "Milletçe uyanık ve vakur olacağız"

Avcı, şöyle devam etti:

"Bu melun darbe girişimine, bu kalkışmaya katılanların Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki yeri yüzde 1,5 bile değil. Bunların bir kısmının 'tatbikat var' diye sokaklara atılan gariban erler olduğunu biliyoruz. Milletçe uyanık ve vakur olacağız. Kışkırtmalara, fitne girişimlerine prim vermeyeceğiz. Alevi, Sünni, laik, antilaik, Kürt, Türk, şu parti, bu parti türünden aramıza fitne sokmak isteyenlere karşı uyanık olacağız. Burada bütün Türkiye var. Türkiye'nin bütün şehirlerinde Türkiye var. Darbe teşebbüsünün ikinci perdesi iç savaştı. İç savaşa oynadılar. Beceremediler. Tam tersine milleti yeniden birleştirdiler, yeniden bir millet olduğumuzu, bir olduğumuzu, birlikte olduğumuzu, diri olduğumuzu, iri olduğumuzu bize hatırlattılar."

- "Başkomutan 'tamam' diyene kadar durmak yok yola devam"

AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan da 15 Temmuz gecesi bu aziz milletin, tankın, topun, uçağın karşısına dikildiğini belirterek, milletin adamlarına, demokrasiye ve vatanına sahip çıktığını söyledi.

15 Temmuz'da milletin evlatlarına kurşun sıkıldığını belirten Akdoğan, şunları kaydetti:

"Başkomutan 'tamam' diyene kadar durmak yok yola devam. Meydanları doldurmaya devam inşallah. Bunlar sadece bir cunta darbesi yapmayacaktı, bu bir işgal denemesiydi. Bunlar Türkiye'de bir esaret rejimi kuracaktı, ertesi sabah binlerce insan asılacaktı, yüzbinlerce insan cezaevlerine doldurulacaktı. Darbe girişiminde bütün maskeler düştü. Herkesin gerçek yüzü ortaya çıktı. Tayyip Erdoğan haklı çıktı. Bu, Tayyip Erdoğan'ın kişisel kavgası değil, bu bir ulusal güvenlik sorunuydu, Türkiye için bir beka meselesiydi. Bu yüzden hep birlikte olacağız. Hep birlikte bunu göğüsleyeceğiz. Onlar bu milletin evlatlarına kurşun sıktılar. Ey FETÖ'nün haşhaşileri, teröristleri Türkiye'yi size yar etmeyeceğiz, Türkiye'yi size dar edeceğiz. Bunlar 40 yıldır bütün kurumlara sızdılar, ama bu milletin ferasetini, basiretini hesap edemediler ve oyunu millet bozdu. Bundan sonra Türkiye'de kimse ne uçakla, ne tankla, ne topla milletin iradesini esir alamaz. Millet ne derse o olacak."

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de bu zor zamanların Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi birlik, beraberlik içinde hareket edilerek aşılacağını söyledi.

Haber Ara