Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

Külliye'den 'İstanbul'un Fethi' için özel kutlama

Külliye'den 'İstanbul'un Fethi' için özel kutlama

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-27 11:14:01

Külliye'den 'İstanbul'un Fethi' için özel kutlama
İLKAY GÜDER/İLHAN TOPRAK - İstanbul'un Fethi'nin 563. yıl dönümü, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi himayesinde muhteşem bir görsel şovla kutlanacak.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, İstanbul'un Fethi'nin 563.yılı kutlamaları, Türkiye'nin en büyük miting alanı olan İstanbul Yenikapı Meydanı'nda yapılacak.

Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde ve kontrolünde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Valiliği işbirliği ile hazırlanan bu organizasyon 4 ay süren özverili ve titiz bir çalışma sonrası İstanbulluların beğenisine sunuluyor. Özel olarak hazırlanan programda uluslararası toplumun dikkati "İstanbul'un Fethi"ne çekilecek.

Geceye özel tasarlanan 200 metre uzunluğunda ve 28 metre yüksekliğindeki sahnede, geçen yıldan farklı olarak İstanbul'un Fethi'nde yaşananları canlandırmak için 3 boyut tekniği kullanılacak.

Fetih programı, Okçular Tekkesi tarafından hazırlanan sunumla başlayacak, ardından bu yıl ilk kez Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Bandosu özel olarak hazırladığı 6 ayrı marşı çalacak.

İstanbul'un Fethi'nin 563. yılı kutlaması dolayısıyla 563 kişiden oluşan mehteran takımı, konuklara iki bölüm halinde mehter gösterisi sunacak.

- Türk Yıldızları'ndan özel şov

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı özel programda TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Valisi Vasip Şahin ile Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da hazır bulunacak.

Programın konukları arasında yabancı ülkelerin büyükelçi ve misyon şefleri, dini cemaatlerin liderleri, iş, sanat ve spor dünyasından birçok isim ve sivil toplum örgütü temsilcileri de yer alacak.

Engelli ve yaşlıların programı daha rahat izleyebilmeleri için de 20 bin kapasiteli özel oturma alanı oluşturuldu. Geceye katılanların hiçbir sıkıntı yaşamaması için sağlık personelinin yer aldığı çadırlar kurulacak.

Fetih kutlama programında, dünyada süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapabilen tek akrotim olan Türk Yıldızları'nın 40 dakikalık özel bir gösterisi de gerçekleşecek.

Programda TRT'de gösterilen "Diriliş" dizisinin bazı oyuncuları da geceye özel şiirler seslendirecek.

Özel olarak hazırlanan gerçek top boyutlarında yapılan maket toplar ve sahnede tasarlanan kadırga ile izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşatılacak.

Haber Ara