Dolar

32,3595

Euro

35,0062

Altın

2.323,05

Bist

9.079,97

Kozan'daki katliamda öldürülen aile toprağa verildi

Adana'nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Doğan ailesi fertleri toprağa verildi

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 16:20:19

Kozan'daki katliamda öldürülen aile toprağa verildi
Adana'nın Kozan ilçesinde dün akşam saatlerinde bir eve düzenlenen silahlı saldırıda hayatını kaybeden Doğan ailesi fertleri toprağa verildi.

Kozan'daki katliamda hayatını kaybeden Mehmet Doğan (38), ağabeyi Hüseyin Doğan (43) ile Hüseyin Doğan'ın çocuğu Hakkı Doğan'ın (8) naaşı Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işleminden sonra teslim alınarak ilk olarak Hüseyin ve Mehmet Doğan kardeşlerin anneleri Hatice Doğan'ın (70) Faydalı Mahallesi'ndeki evine getirildi ve burada helallik istendi. Hatice Doğan ve aile fertleri, evlatları Mehmet ve Hüseyin Doğan ile torunu Hakkı Doğan'ın cenazelerinin gelmesi ile birlikte gözyaşlarına boğuldular. Cenazeler daha sonra Kozan'a bağlı Çukurköprü Mahallesi'ndeki aile mezarlığında kılınan cenaze namazını müteakip defnedildi

Öte yandan, olayda hayatını kaybeden Mehmet Doğan'ın dini nikahlı eşi Ayşe Ayrancı Kozan'a bağlı Pekmezci Mahallesi aile mezarlığında, Hüseyin Doğan'ın dini nikahlı eşi Fatma Yavuz ise Kozan'a bağlı Bucak Mahallesi mezarlığında toprağa verildi.

Fatma Yavuz'un önce Kadirli'nin Öksüzlü köyünde toprağa verileceği ancak Yavuz'un yakınlarının cenazenin buraya gömülmesini kabul etmediği iddiasıyla Fatma Yavuz'un cenazesinin Kozan'a bağlı Bucak Mahallesi'nde defnedildiği kaydedildi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çokak Mahallesi'nde meydana gelen olayda Hüseyin Doğan'ın evine akşam saatlerinde geldiği iddia edilen İbrahim A. (30) adlı şahıs, bilinmeyen bir nedenle evde bulunanların üzerine pompalı tüfekle ateş açtı. Saldırıda ağabeyinin evine misafirliğe gelen Mehmet Doğan (38), dini nikahlı eşi Ayşe Ayrancı ile ev sahibi ağabey Hüseyin Doğan, dini nikahlı eşi Fatma Yavuz ve oğlu Hakkı Doğan (8) hayatını kaybetti. Evde bulunan 20 yaşındaki akrabaları Görkem Temizkan ise saldırı sonrası şans eseri kurtulduğu evden kaçarak köylülere ve 112 acil müdahale ekiplerine haber verdi. Görkem Temizkan'ın ifadeleri doğrultusunda yola çıkan jandarma ve polis ekipleri olayla ilgili İbrahim A. (30) adlı zanlıyı Kozan Organize Sanayi Bölgesi'nde yakalayarak gözaltına aldı.

(Emre Bozdemir/İHA)
VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara