Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Korsan Parti iktidara aday

İzlanda'da yapılan son kamuoyu araştırmalarına göre Korsan Parti iktidara aday...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-10 02:47:19

Korsan Parti iktidara aday

Ajansların haberine göre; Parlamento seçimlerine bir yıllık bir sürenin kaldığı İzlanda'da, Korsan Parti son yapılan kamuoyu araştırmalarında yüzde 41.8'lik destek aldı. Korsan Parti, aynı oranı gelecek yıl düzenlenecek seçimlerde de yakaladığı taktirde yeni hükümeti kurmaya aday olabilir.

İzlanda'da sadece üç yıl önce kurulan Korsan Parti yerleşik siyasi yapıyı kökünden sarsıyor.

2008 yılındaki finans krizinin aşılmış olmasına, işsizliğin AB ortalamasının altında seyretmesine karşın, iktidardaki sağ koalisyon hükümetinin zenginlerin lehine gerçekleştirdiği vergi indirimlerinin İzlanda halkının hoşnutsuzluğunu düzen dışı partilerden Korsan Parti'yi destekleyerek gösterdiği yorumu yapılıyor.

EN BÜYÜK PARTİ

WikiLeaks aktivistlerinden Birgitta Jonsdottir tarafından kurulan Korsan Parti politikada daha fazla saydamlık, internette daha geniş özgürlük, telif hakları kanununda reform istekleri ile İzlanda seçmeninin karşısına çıkıyor.

İlk defa 2013 yılında parlamentoya giren Korsan Parti'nin kamuoyu araştırmalarındaki bu oranı bir yıl sonraki seçimlerde de yakalaması durumunda en büyük parti olarak yeni hükümeti kurmaya aday olacağı belirtiliyor.

Haber Ara