Dolar

32,3769

Euro

35,1250

Altın

2.325,29

Bist

9.079,97

Koridorda koşarken fark edildi, dünya ikincisi oldu

Koridorda koşarken fark edildi, dünya ikincisi oldu

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-28 16:07:28

Koridorda koşarken fark edildi, dünya ikincisi oldu
Siirt'te okul koridorunda sürekli koşarken fark edilerek atletizme yönlendirilen 16 yaşındaki Fatma Bizek, 11. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda ikinci oldu.

Siirt Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Fatma Bizek, 25 Haziran'da Çek Cumhuriyeti'nin Janske Lazne kentinde yapılan 11. Dünya Yıldızlar Dağ Koşusu Kupası'nda mücadele etti.

Fatma Bizek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kütahya'da yapılan Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası'nda birinci olduktan sonra Türkiye'yi Çek Cumhuriyeti'ndeki yarışmada temsil etme hakkını elde ettiğini belirtti.

Başarısında ailesinin ve öğretmenlerinin büyük katkısı olduğunu dile getiren Fatma, "Türkiye'yi temsil etmek, hele bir de derece elde etmek çok güzel bir duygu. Orada İstiklal Marşımızı okutmayı çok isterdim ama olmadı. Hedefim gelecekte olimpiyatlarda bayrağımızı dalgalandırmaktır." şeklinde konuştu.

Okul Müdürü İdris Yolbaş ise Fatma'nın başarısından dolayı çok sevinçli olduklarını dile getirdi.

Beden eğitimi öğretmeni Sedat Baran ise Fatma Bizek'i nasıl keşfettiğini anlatarak, "Fatma'yı sürekli okul koridorunda koşarken görüyordum. 'Kızım ne yapıyorsun' dedim. 'Hocam, koşmayı çok seviyorum' dedi. Ben de onu alıp bir yarışmaya katılmasını sağladım. İlk yarışmasında dördüncü oldu. Ardından Siirt Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile koordineli atletizme yönlendirdik. Bu sayede dünya derecesi elde etti." değerlendirmesinde bulundu.

Atletizm antrenörü Aslan Çakmak da Fatma Bizek'e günde iki antrenman yaptırdığını aktararak "Biz birinciliği hedefliyorduk. Birinciliği rakibiyle arasında olan 13 saniyelik farkla kaybetti. İnşallah daha disiplinli çalışıp gelecek yıl dünya şampiyonluğunu elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Baba Tahsin Bizek de kızının Türkiye'yi temsil etmesinden memnuniyet duyduklarını belirterek, "Bu dereceyi bekliyorduk. Onunla çok gurur duyuyorum. İnşallah çok daha iyi yerlere gelecektir." diyerek düşüncelerini kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara