Dolar

32,5408

Euro

34,8887

Altın

2.439,54

Bist

9.746,66

Körfez Geçiş Köprüsü havadan görüntülendi

İstanbul-İzmir arasını 3,5 saatte indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün kedi yolu tamamlandı.Projenin son hali havadan görüntülendiç

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-04 22:10:05

Körfez Geçiş Köprüsü havadan görüntülendi

Gebze-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında kopan "Cat Walk" (kedi yolu) yeniden yapıldı. Projenin son hali havadan görüntülendi.

İSTANBUL-İZMİR 3,5 SAAT

İki yaka arasında 330 bin metre ince kablodan oluşacak ana taşıyıcı kablonun yapımına geçilirken, köprünün ışıklandırılmasıyla İzmit körfezi inci gerdanlığına kavuştu. İstanbul-İzmir arası 3,5 saatte inmesini sağlayacak dev projenin, yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması planlanıyor.

KEDİ YOLU KOPMUŞTU

Köprü kulelerinin tamamlanmasının ardından iki yaka arasında ana kablo döşenmesi için çalışmalar geçtiğimiz Şubat ayında başlamıştı. Kılavuz kablo çekilmesinin ardından ana kablo döşenmesi için kurulan kedi yolu, geçtiğimiz Mart ayında meydana gelen kaza nedeniyle kopmuş ve İzmit Körfezi'nin bir süre gemi trafiğine kapatılmasına neden olmuştu.

JAPON MÜHENDİSİN İNTİHARI

Kopan kedi yolundan kendisini sorumlu tutan Japon mühendis 51 yaşındaki Kishi Ryoichi intihar etmişti.

Toplam uzunluğu 6 bin metre olan kedi yolunun tamamlanmasının ardından taşıyıcı ana kablonun yapımına geçildi.

İki yakayı birleştirecek tabliyeleri taşıyacak olan ana kablo toplam 330 bin metre ince çelik kablodan oluştuğu belirtildi. Kablonun yerine yerleştirilmesinin ardından tabliyeler deniz yoluyla köprünün bulunduğu yere getirilerek dev vinçlerle yerine çekilecek.

KÖPRÜNÜN IŞIKLANDIRMASI YAPILDI

Öte yandan kedi yolunun tamamlanmasının ardından yapılan ışıklandırma çalışmaları da tamamlandı. Önceki günden itibaren ışıklarını her gece yakan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü muhteşem bir görsel şölen sunmaya başladı. Köprünün ışıklandırılmasıyla İzmit körfezi İnci gerdanlığına kavuşmuş oldu.

2016'DA AÇILACAK

2016 yılı Mart ayı sonunu kadar İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nün yapım çalışmalarının tamamlanarak trafiğe açılması planlanıyor.

Haber Ara