Dolar

32,3694

Euro

34,9494

Altın

2.325,68

Bist

9.089,47

Körfez Doha'da toplandı

Körfez İşbirliği Konseyi (KİK) dışişleri bakanları bugün pek çok konunun ele alınacağı toplantı için Katar'ın başkenti Doha'ya gitti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-03 10:31:40

Körfez Doha'da toplandı

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve KİK dışişleri bakanları, bugün başlayacak KİK toplantısında başta İran ile P5+1 ülkeleri arasında Avusturya'nın başkenti Viyana'da 14 Temmuz'da varılan nükleer anlaşma olmak üzere Irak, Suriye, Lübnan ve Yemen gibi bölgesel konuları ele alacak. 

KERRY- LAVROV- CUBEYR'İN SURİYE ZİRVESİ

Öte yandan, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Doha'nın misafirleri arasında bulunuyor.

Lavrov, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani ve Katarlı mevkidaşı Halid el-Atiyye ile bir araya gelecek. Lavrov, Kery ile de Suriye ve Ukrayna gibi konuları ele alacağı ikili görüşme gerçekleştirecek. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Lavrov, Kerry ve Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el- Cubeyr yine 'Suriye' konulu olarak toplanacak. 

Kerry, İran ile varılan nükleer anlaşmaya ilişkin New York Dış İlişkiler Konseyi'nde yaptığı konuşmada, Doha'da Lavrov ile görüşeceklerini ve devamında Suriye konusunda çalışmayı beklediklerini ifade ederek, "Bu çalışmaya Suudileri ve Türkleri de dahil etmeyi istiyoruz. İran ile ne yapabileceğimizi de göreceğiz" demişti.

 

Haber Ara