Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

'Koreli turistlere saldırı' iddiası

'Koreli turistlere saldırı' iddiası

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-06 18:11:06

'Koreli turistlere saldırı' iddiası
Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, Sultanahmet'te, Koreli turistlerin saldırıya uğradığı iddiasına ilişkin, 'Bizim tarafımızdan böyle bir saldırı gerçekleştirilmemiştir. Koreli değil, Çinli bile olsa ülkemize gelen tüm turistler, misafirler, bize Allah'ın bir emanetidir. Onları koruyup kollamak, en büyük görevimizdir' dedi.

Yıldırım ve beraberindeki Ülkü Ocakları üyeleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan yerleşkesine gelerek, Emniyet Müdürü Selami Altınok ile görüştü.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldırım, Emniyet Müdürü Altınok'tan, Sultanahmet'teki saldırı iddiasıyla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Doğu Türkistan'da yaşanan baskı ve zulümleri anlatabilmek, onların sesini duyurabilmek amacıyla 4 Temmuz'da Beyazıt'tan Sultanahmet'e devam eden 10 binlerce kişinin katılımıyla büyük yürüyüş düzenlediklerini belirten Yıldırım, etkinlikte Doğu Türkistan'dan Türkiye'ye kaçan bazı Uygur Türklerinin de yaşadıkları zulümleri anlattığını vurguladı.

Yürüyüşün ardından bazı basın organlarında, "Ülkücüler, Çinli sandıkları Koreli'ye saldırdı" diye haber yapıldığını, böyle bir saldırı olduğunu medyadan öğrendiklerini aktaran Yıldırım, şöyle devam etti:

"Koreli değil, Çinli bile olsa ülkemize gelen tüm turistler, misafirler, bize Allah'ın bir emanetidir. Onları koruyup kollamak, en büyük görevimizdir. Hatta Beyazıt'tan Sultanahmet'e kadar birçok Koreli, Çinli ve başka ülkelerden gelen turistler, yürüyüşümüzü desteklediler. Yürüyüşe katılan bir grup ile polis arasında tartışma yaşanmış. Bu sırada, bazı basın mensupları tarafından bir algı operasyonuyla olayın daha uzağındaki bir Koreli turistin görüntüsü çekilmiş. Polisle tartışma yaşanırken, turist kafilesini uzaklaştırmışlar. 'Burada Çin'i protesto yürüyüşü var, gerginlik var, sizi uzaklaştıralım' demişler. Oradaki Koreli de gülerek, 'Ben Çinli değilim, Koreliyim' demiş. Koreli turiste herhangi bir saldırı ve darp olmamıştır. Çünkü saldırılan bir insan orada gülerek değil, ağlayarak veya kızgın bir şekilde bunu dile getirir. Fakat bazı basın kuruluşlarında, 'Ülkücüler, Çinliler yerine yanlışlıkla Korelilere saldırdı' şeklinde haberler çıktı.'

- "Ülkücü harekete algı operasyonu yapılıyor"

Yıldırım, Çinli bile olsa, yürüyüş sırasında hiç kimseye zarar vermediklerini, böyle bir duruma da asla müsaade etmeyeceklerini dile getirdi.

Yine bir basın kuruluşunun, "Koreli turistler ülkücülerden şikayetçi oldu" diye bir haber daha yaptığını ifade eden Yıldırım, "Bilgi almak için bu basın kuruluşunu arayarak, haberin doğru olmadığını ilettik. Haberi hangi kaynaktan yaptıklarını açıklayamadılar. Emniyet yetkilileri ile görüştüğümüzde, Koreli turistlerin bizden şikayetçi olmadığını öğrendik' ifadelerini kullandı.

Koreli turistlere saldırı iddiası haberlerinin, bir algı operasyonunun ürünü olduğunu savunan Ahmet Yiğit Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Ülkücü harekete bir algı operasyonu yapıldığı gayet açık ve nettir. Zaten bu haberler için dava açacağız. Kazanacağımız tazminatı da Doğu Türkistanlı kardeşlerimize göndererek onların mücadelesine yardımcı olacağız. O gün yaşanan olayın sebebi, bir polis memurunun gençlere yönelik yanlış tutumundan kaynaklandı. Yani, bunun turistlerle hiçbir alakası yok. Bunu tüm emniyete mal etmenin de bir anlamı yok.'

Çin restoranlarına yönelik saldırıları da asla tasvip etmediklerini vurgulayan Yıldırım, 'Bizim bayrağımız altında yaşayan herkes, bizim namusumuza emanettir. Hangi ülkeden, hangi dinden, hangi ırktan olursa olsun, bizim misafirimizdir. Bizim sorunumuz Çin devletiyle, Çin hükümetiyle. Biz onlara karşı tepkimizi gösteriyoruz. Bu topraklarda herkes barış, huzur ve güven içinde yaşayacak' diye konuştu.

Haber Ara