Dolar

32,3417

Euro

35,1212

Altın

2.239,88

Bist

8.885,14

Kore gazisi askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı

İzmir'in Bergama ilçesinde, yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeniyle 90 yaşında hayatını kaybeden Kore Gazisi Muhsil Uysal, askeri törenle toprağa verildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-22 19:06:13

Kore gazisi askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı


Bergama ilçesinde bir süredir yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeniyle rahatsız olan Kore Gazisi Muhsil Uysal (90), rahatsızlığı nedeniyle hayatını kaybetti. Kore Gazisi Uysal için askeri tören düzenlenirken, Uysal, kılınan namazın ardından toprağa verildi.

Tiyelti Mahalle Mezarlığında düzenlenen cenaze töreni sonrası duygu ve düşüncelerini dile getiren Bergama Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Namık Kemal Eroğlu, "İlçemizde geçmiş dönemde bir alayın bulunması nedeniyle bizim asırlık çınarlar dediğimiz gazilerimizden harekata katılan 187 kişi vardı. Bergama'da yaşayan kore gazisi sayısı 2014 yılı itibari ile 27 idi. Bugün itibari ile Kore Gazimiz Muhsil Uysal'ı da son yolculuğuna uğurlamamızın ardından bu sayı 10'a düştü. Gazimizin mekanı cennet, ruhu şad olsun. Geriye kalan gazilerimize uzun ömürler versin" dedi.

Kore Gazisi Muhsil Uysal'ın torunu Gökhan Döner (37) de, "Rahmetli dedemiz Kore Gazisi Muhsil Uysal 90 yaşında ve yaşlılığa bağlı organ yetmezliği nedeni ile vefat etti. Son kalan Kore gazilerinden birisiydi. Kendisi için geniş katılımlı bir cenaze namazı düzenlendi. Allah rahmet eylesin" diye konuştu.

Cenaze törenine, Bergama Kaymakamı Osman Nuri Canatan, Bergama Garnizon Komutanı Tank. Albay Ömer Sağlık, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Ak Parti Bergama İlçe Başkanı Hakan Koştu, Bergama Garnizon Komutanlığında görevli bulunan askerler, Sivil Toplum Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Haber Ara