Dolar

32,3275

Euro

35,0894

Altın

2.298,00

Bist

8.984,15

Konut üretimcilerine müjde

AK Parti Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, damga vergisinde yeni düzenlemenin seçim sonrası TBMM'ye getirileceğini açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 20:23:30

Konut üretimcilerine müjde

Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması etkinliğinde konut üretenleri ilgilendiren önemli müjdeler de geldi. Zirvenin açılışında konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, inşaat sektörünün, proje üretiminde Çin'den sonra dünyanın ikinci büyüğü olduğunu söyledi.

'HAKSIZ VERGİ TAHSİLATI ÖNLENECEK'
8.5 yıl bu sektörde faaliyette bulunduğunu hatırlatan Demiröz, “Konut üretiminde en az yüzde 2.5, Damga Vergisi'ne gidiyor. Bir işte cironun yüzde 15'i kâr ise, bu 2.5'luk oran, karın yüzde 15-16'sına denk geliyor. Yani karınızın yüzde 15-16'sı Damga Vergisi'ne gidiyor. Diğer ruhsat harçları hariç! Bunun mutlaka bir an önce düzeltilmesi lazım. Bunu size değil kendime söylüyorum. İnşallah çok yakından takip edeceğim. 1 Kasım seçimleri sonrası oluşacak parlamentoda gündeme gelecek ve en kısa zamanda Damga Vergisi'ndeki haksız vergi tahsilatı önlenecek. Harçlarda bölgesel dengelerin de gözetilmesi gerekiyor. Mesela Bitlis ile İstanbul'daki harçlar aynı olmamalı. Ama üniter devlet olunca, aynı rakamlar oluşuyor. Bu nedenle bölgesel gelişmişlik katsayısına göre düzenlemede fayda var” diye konuştu.

Haber Ara