Dolar

32,3640

Euro

35,0458

Altın

2.324,50

Bist

9.079,97

Komünist Partili Maçoğlu cami onaracak

Tunceli Ovacık Belediye Başkanı Komünist Partili Fatih Mehmet Maçoğlu, Şırnak Uludere'deki caminin onarımını üstlendi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-07 19:24:11

Komünist Partili Maçoğlu cami onaracak

Uludere'nin Gülyazı Köy Muhtarı Suat Encü'nün kendisine yazdığı bir mektupta, camii onarımını talep etmesi üzerine böylesi bir girişimde bulunduğunu anlatan Ovacık Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Alevi ve komünist bir belediye başkanı olarak camiyi onaracaklarını anlattı.

"KÖY MUHTARI BANA MEKTUP GÖNDERDİ"
Ovacık Belediyesi'nin kısıtlı imkanlarından ötürü, cami onarımı için Avusturya'da yaşayan Tuncelilerden destek aldığını kaydeden Başkan Maçoğlu, şunları söyledi:

"Roboski Köyü Muhtarı Suat Encü, bana bir mektup gönderdi. Köyün camisinin onarıma ihtiyacı olduğunu yazmış ve şimdiye kadar kimsenin bu konuda kendilerine yardım etmediğini belirterek, benden yardım talebinde bulundu. Bu durum beni çok duygulandırdı ve kesinlikle caminin onarımını yapmamız gerektiğini düşündüm ve yapmaya karar verdim.

ONARIMI YAPMAYA KARAR VERDİK
Bilirsiniz komünistlerin, solcuların, Alevilerin dinle ilişkisini, devlet hep kullanmıştır. Bir şekilde, ya da bizlerin dine doğru bakmadığımıza dair bir algı vardı. Böyle bir talebin bizlere iletilmesi bizi son derece sevindirdi. Ben öncelikle belediye imkanlarıyla yapmak isterdim ama belediyemiz zaten zorda ve hemen Avusturya'da yaşayan Dersimli işadamlarımızla bir toplantı yaptık ve toplantı sırasında köy muhtarı Suat Encü'yü de aradık. İhtiyaçlarının ne olduğunu belirledik ve onarımı yapmaya karar verdik."

 BİR TIR DOLUSU ÇİMENTO YARDIMI YAPTIK

İlk olarak bir TIR dolusu çimento yardımı yaptıklarını belirten Maçoğlu, "TIR bugün itibari ile Elazığ'dan çimentoları alıp, Roboski'ye hareket edecek. Caminin onarımı tamamlandıktan sonra cami iç dekorasyon için gerekli malzemelerin temini için de gerekli katkımızı ve yardımımızı da yapacağız" dedi.

"HER İNANCA EŞİT MESAFEDEYİZ"
Yine cami, kilise ya da cemevi yapımı talebi gelirse, yardım yapacaklarını belirten Başkan Maçoğlu, "Biz belediye olarak her inanca, her dine eşit mesafedeyiz. Bizler din ve inanç özgürlüğünü savunarak, bunlara saygı duyarak hareket eden bireyleriz. Bu kültürle büyüdük, bu şekilde yaklaşım içinde olduk her zaman" diye konuştu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara