Dolar

32,5887

Euro

34,7501

Altın

2.498,72

Bist

9.524,59

Komedyen Mair, interneti kesilen Assange'a megafonla haberler okuyor

İngiliz komedyen Bobby Mair, Hillary Clinton'ın kampanya yöneticisi John Podesta'ya ait e-posta yazışmalarını yayınlamaya devam ettiği için kablosuz internet bağlantısı sınırlanan WikiLeaks'in kurucusu Julian Assange'a megafon ile haber okuyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-24 16:42:42

Komedyen Mair, interneti kesilen Assange'a megafonla haberler okuyor

TİMETURK | HABE RMERKEZİ

Sputnik'in aktardığı habere göre "Julian Assange'ın kişisel internet servisi" yazılan bir pankat ile geçen hafta çarşamba gününden bu yana belirli aralıklarla Londra'daki Ekvador Büyükelçiliği'nin önüne gelerek bu hizmetini sürdüren Mair, Russia Today (RT) televizyonuna giriştiği bu yeni himetin ayrıntılarına dair açıklama yaptı.

Mair şunları söyledi:

"Assange'ın interneti olmadığı için onu dünya gündeminden haberdar etmek istedim. Berlilrli aralıklarla burçları ve hava durumunu da megafonla okuyorum. Ayrıca Phil Collins'in İngiltere'de yaklaşan konserini haber vermek için bir şarkısını da söyledim ve hatta Brad Pitt ile Angelina Jolie arasındaki son durumu da aktardım."

Ünlü komedyen, Assange'a Facebook ve Twitter'da trend topic (TT) olan konuları da okuduğunu ve tüm bu hizmetleri karşılığında kendisini görebilmek için pencereye çıkmasını rica ettiğini ama Assange'ın çıkmadığını belirterek, "Her gün haberlerde gördüğüm ve tüm dünyanın konuştuğu birini yakından görmek ilginç olurdu. Ama maalesef bunu başaramadım" dedi.

RT İngiltere'de yayınlanan 'News Thing' isimli programın da sunucusu olan Mair, Assange'ı görebilmek için ona kablosuz internet bağlantısını yeniden aktifleştirmek için bazı yöntemler de sıraladı.

Mair, "Kablosuz internet bağlantısından bağlanamadığına göre elçilik büyük ihtimalle şifresini değiştirdi. Ona yeni şifreyi bulabilmesi için bazı tahminler sıraladım. Mesela Ekvador'un başkenti Quito, 'Güney Amerika' veya 'Nefis kahve' olabilir" dedi.

Assange'ın komedyenin bu çabalarından haberdar olup olmadığı bilinmiyor.

Haber Ara