Dolar

32,3228

Euro

35,1013

Altın

2.301,52

Bist

9.079,97

Kolombiya'da bombalı saldırılar

Kolombiya'da bombalı saldırılar

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-04 00:06:42

Kolombiya'da bombalı saldırılar
Kolombiya Devlet Başkanı Juan Manuel Santos Calderon, ülkenin başkenti Bogota'da düzenlenen bombalı saldırıların arkasında terör örgütü Ulusal Kurtuluş Ordusu'nun (ELN) olabileceğini açıkladı.

Başkanlık konutu Narino Sarayı'nda yapılan güvenlik konseyi toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Santos, bugün Bogota'da düzenlenen bombalı saldırılar gibi geçen yıl haziran ile temmuz arasında ELN'nin (Ulusal Kurtuluş Ordusu) benzer 10 eylem gerçekleştirdiğini hatırlatarak, "Şu ana kadar her şey eylemlerin sorumlusunun ELN olduğuna işaret ediyor" dedi.

Saldırıların nedenlerine ilişkin birkaç ihtimal üzerinde durulduğunu belirten Santos, devlet ile bazı yasa dışı örgütler arasında yürütülen barış müzakerelerinin durdurulması için baskı yapmanın en güçlü ihtimal olarak öne çıktığını ifade etti.

Santos, "Terörü hepimizin birlikte yenmesi gerekiyor. Bunun için vatandaşlardan aykırı veya şüpheli bir şey gördüklerinde (güvenlik güçlerine) bildirmelerini istiyorum" şeklinde konuştu.

Bogota'nın banka ve finans kuruluşlarının yoğun olarak bulunduğu Puente Aranda bölgesinde bugün düzenlenen 2 bombalı saldırıda 8 kişi yaralanmıştı.

Haber Ara