Dolar

32,3367

Euro

35,1478

Altın

2.241,97

Bist

8.741,33

Koçtaş'tan 'Doğayı Çok Seviyorum' projesi

-'Doğayı Çok Seviyorum' projesini hayata geçiren Koçtaş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nden itibaren, doğada yok olması asırlar süren naylon poşetlerin kullanımının 2018 sonuna kadar yarı yarıya azaltılmasını hedefliyor

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-03 10:30:09

Koçtaş'tan 'Doğayı Çok Seviyorum' projesi
DenizTemiz Derneği/TURMEPA işbirliğiyle "Doğayı Çok Seviyorum" projesini hayata geçiren Koçtaş, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nden itibaren, doğada yok olması asırlar süren naylon poşetlerin kullanımının 2018 yılı sonuna kadar yarı yarıya azaltılmasını hedefliyor.

Koçtaş'tan yapılan açıklamaya göre şirket, "Daha Güzel Evler, Daha Güzel Hayatlar" sloganıyla çevreye duyarlı proje ve yatırımlarına devam ediyor.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA iş birliği ile hayata geçireceği "Doğayı Çok Seviyorum" projesi ile mağazalarında naylon poşet kullanımını azaltmayı hedefleyen Koçtaş, artık tüketicilere naylon poşetleri ücret karşılığında sunacak.

Koçtaş, projeden elde edilecek kaynakla denizlerin korunması için DenizTemiz Derneğine bağış yapacak.

Böylelikle çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunacak olan Koçtaş, aynı zamanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürürlüğe alınacak olan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında 2019 yılı itibarıyla yasal zorunluluk olacak naylon poşet tüketimini azaltma hedefi için de adım atacak.

Türkiye genelindeki Koçtaş mağazalarında uygulanmaya başlanacak olan "Doğayı Çok Seviyorum" projesi ile Koçtaş mağazalarındaki naylon poşet kullanımının 2018 yılı sonuna kadar yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde uygulamaya başlanacak olan "Doğayı Çok Seviyorum" projesi kapsamında, fazla naylon poşet kullanımı engellemek ve doğanın korunmasına destek olmak amacıyla poşetler büyüklüklerine göre orta boy 10 kuruş, battal boy 20 kuruş ve jumbo boy 30 kuruş gibi fiyatlar karşılığında temin edilebilecek.

Koçtaş'ın bu kampanya çerçevesinde DenizTemiz Derneği'ne yapacağı bağışlar, derneğin denizlerin temiz kalması için geliştirdiği projelere aktarılacak.

Koçtaş, bugüne kadar, atık toplama noktaları oluşturmak için Anel Doğa işbirliğiyle yapılan "Geri Dönüşüm İyi Gelecek" projesi ve ÇEVKO Vakfı ile yapılan "Atık Ambalaj Geri Dönüşümü" projesi gibi çevreye duyarlı yatırımları ve işbirlikleriyle sürdürülebilirlik alanındaki uygulamalarına devam edecek.

Haber Ara