Dolar

32,3385

Euro

35,1000

Altın

2.239,09

Bist

8.812,65

Kocaeli'de 28 Şubat'ı hatırlatan girişim

Kocaeli'de yayın yapan bir gazete, İzmit Fevziye Camii​'nde görev yapan müezzin Recep Dikilitaş'ın giyiminden dolayı İzmit'e yakışmadığını ve yeni bir müezzin bulunması gerektiğini yazması tepkilere neden oldu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-06 17:46:54

Kocaeli'de 28 Şubat'ı hatırlatan girişim

Yeni Şafak'ın haberine göre, İzmit Fevziye Camii'ne görev yapan 38 yaşındaki Recep Dikilitaş Kocaeli gazetesinin çirkin saldırısına maruz kaldı. İzmit'e yakışmayan müezzin olarak manşetten verilen haberde, müezzin Recep Dikilitaş'ın giyimi sebebiyle protesto edildiğini ve yerine camiye yakışan bir müezzin arandığı belirtildi.

Tanzer Ünal isimli yazar İzmite'e yakışmadığını iddia ettiği müezzin için çözüm arayışına girdiğini belirterek "Sorun, benim sorunum değil, İzmit Fevziye Camii cemaatinin sorunu" dedi.

Ünal, İzmit İmam Hatip mezunu olan Dikilitaş'ın bölge halkının gözüne hitap etmediğini, şalvarlı, cübbeli ve de takkeli gezdiğini ve müezzin Dikilitaş'ın protesto edildiğini yazdı.

fevziye

Protesto etmek için yürüyüş yapan sözde cami cemaatinin, "Daha önce görev yapan imamların kılık kıyafetleri çağımıza uygundur, her ikisi de çoğu kez camiye kravatlı gelirler. Diğer müezzin de modern bir kişidir. Biz üçünü de şimdiye kadar Recep Dikilitaş gibi şalvar, cüppe ve takke ile dolaşırken görmedik"

"Recep Dikilitaş'ın kılık kıyafeti, bizleri rahatsız ediyor. Burada görev yapmaya devam ederse, cemaatin bir bölümü cami değiştirmek zorunda kalabilir" dediğini öne sürdü.

Haber Ara