Dolar

32,5298

Euro

34,8074

Altın

2.435,62

Bist

9.726,90

Koalisyon: Türkiye, operasyona bir saatten az kala bilgi verdi

ABD liderliğindeki IŞİD'e karşı koalisyon güçleri, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki Karaçok Dağı'na düzenlenen hava operasyonunu, saldırıdan 'bir saatten az süre önce' kendilerine bildirdiğini iddia etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-26 21:47:04

Koalisyon: Türkiye, operasyona bir saatten az kala bilgi verdi

BBC'nin haberine göre, ABD Hava Kuvvetleri'nden Albay John Dorrian, "Hava saldırılarının gerçekleşmesinden bir saatten daha kısa süre önce bilgi verildi. Bu yeterli değil. IŞİD'e karşı savaşta bir ortaktan ve müteffikten bekleyebileceğiniz türden bir koordinasyon değildi; bu, bir bildirimdi" dedi.

ABD'li askerlerin hava operasyonunun yapıldığı noktaya 10 kilometre uzaklıkta olduğunu belirten ABD'li sözcü, sahadaki güçlerin güvenliğini sağlamak için yeterli vaktin tanınmadığını söyledi.

Salı günü Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Irak'ın Şengal (Sincar) ve Suriye'nin Karaçok Dağı'na hava saldırıları düzenledi. TSK saldırılarda "70 bölücü terör örgütü üyesinin" öldürüldüğünü açıklamıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı , Türkiye'nin "Ne ABD, ne de küresel koalisyon güçleriyle düzgün bir şekilde koordinasyonu sağlamadan" bu saldırıları gerçekleştirdiğini söylemişti.

Reuters'a konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, ABD, Rusya ve Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne (IKBY) operasyondan önce bilgi verildiğini ifade etmişti.

 

Haber Ara