Dolar

32,3209

Euro

35,0742

Altın

2.308,36

Bist

9.079,97

KKTC'de İslam'a ve Müslümanlara saldırı

Kıbrıs'ta yayın yapan Yenidüzen gazetesi günlerdir manşet haberleriyle İslâm'ı ve Müslümanları hedef aldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 18:54:41

KKTC'de İslam'a ve Müslümanlara saldırı

Milat Gazetesi'nin haberine göre; Skandal ifadelere yer verilen haberin içeriğinde, Kur'an-ı Kerim'i öğrenmek isteyenlerin 6 ay hapis cezasını göze alması gerektiği belirtilerek İslami hassasiyeti olan vatandaşlar adeta tehdit edildi.

Ayrıca haberde Camilerin ibadet yeri olduğu ve dolayısıyla burada Kur'an öğretilemeyeceğini tespitinde bulunuldu.

Din İşleri Başkanından sert açıklama!

Haber kapsamında görüşleri alınan K.K.T.C Din İşleri Dairesi Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay haberin aslında ne kadar boş ve tetikçilik koktuğunu vurgulayarak, “Cami ve diğer mekanlar dışında gerçekleştirilecek herhangi bir dini faaliyet için izin alma zorunluluğu yok. Din İşleri Başkanlığı düzenli dini faaliyetlerini kendine bağlı mekânlarda icra etmektedir. Ancak Din İşleri Başkanlığı haricinde bu tür faaliyetler gerçekleştirmek isteyenleri sınırlayan bir yasa da yoktur. Ayrıca mevcut yasalar çerçevesinde Din İşleri Başkanlığına bağlı cami ve diğer mekânlar dışında gerçekleştirilecek herhangi bir dini faaliyet için Başkanlığımızdan izin alma zorunluluğu da yoktur. Şunu da özellikle vurgulamak isterim ki, İslam dinini, onun temel kaynağı Kuran-ı Kerim'i öğrenmek ve öğretmek suçmuş gibi sunumlar, açıklamalar ve yaklaşımlar son derece üzücü, yakışıksız ve yanlıştır'' şeklinde konuştu.

Kıbrıs'ta Müslümanlar susturuluyor!

KKTC Din İşleri Sendikası Başkanı Süleyman Çakır ise Cami, Ezan, Kur'an ve İmamlarla uğraşmaktan başka bir meşguliyeti olmayan bu zihniyetin esas gayesi, Müslüman Kıbrıs Türk halkını susturmak olduğunu belirterek. ‘Bunların amaçları Müslüman Türkleri fikren ve vicdanen baskı altına almaktır. Bu şekilde kendi beslendikleri kaynaklara bizim çocuklarımızı da monte etmek istemektedirler. Yarım asrı aşkın bir süredir bu ülkenin insanını dini/kültürel mirasından ve kimliğinden koparmak amacıyla; din eğitimi alabilecek imkânlardan mahrum bırakanlar da bu zihniyettir'' dedi.

Türkiye'de Sözcü KKTC'de Yenidüzen

Kıbrıs'ta günlerdir Müslümanları hedef alan Yenidüzen gazetesine olan tepkilerini dile getiren Kıbrıslı vatandaşlar "Çocuklarımızın Kıbrıs'ı fethine mazhar olan ruh ve maneviyattan uzak tutmak isteyen karanlık noktalar bu tür haberlerle inanları hedef alıyor. Ezan'dan şehitlerden ve Türk örf adetlerinden rahatsız olan Yenidüzen Gazetesi, Türkiye'deki Sözcü gibi İslam'a saldırıyor" şeklinde konuştular

Haber Ara