Dolar

32,5097

Euro

34,7796

Altın

2.424,13

Bist

9.687,60

Kırşehir'de FETÖ/PDY operasyonu

Kırşehir'de FETÖ/PDY operasyonu

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-03 11:41:23

Kırşehir'de FETÖ/PDY operasyonu
Kırşehir'de "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında 10 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, daha önce kayyum atanan 3 şirketin ortakları, çalışanları ve şirketlere finans sağladıkları belirtilen kişiler ile FETÖ'nün il yapılanmasına yönelik operasyon başlatıldı.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon kapsamında aralarında örgütün ildeki yöneticilerinin de bulunduğu belirtilen 10 kişiyi gözaltına aldı.

"Örgüte üye olma, haksız kazanç ve himmet adı altında para toplama, aktarma" iddialarıyla gözaltına alındıkları öğrenilen zanlılar, Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Kırşehir'de faaliyet gösteren 3 şirkete, FETÖ/PDY'ye finansman desteği sağlandığı ve işlemlerde usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla 1 Nisan'da kayyum atanmıştı.

Haber Ara