Dolar

32,3694

Euro

34,9629

Altın

2.325,75

Bist

9.071,02

Kırsalda teknoloji hamlesi sürüyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesindeki 108 muhtarlığa, işlerin daha hızlı yürümesi ve kırsal kesimin teknolojiyle buluşması maksadıyla bilgisayar ve yazıcı hediye etti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 11:10:10

Kırsalda teknoloji hamlesi sürüyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mustafakemalpaşa ilçesindeki 108 muhtarlığa, işlerin daha hızlı yürümesi ve kırsal kesimin teknolojiyle buluşması maksadıyla bilgisayar ve yazıcı hediye etti.

Vatandaşların devletle ilk temas noktası olan muhtarlıkların çağın ihtiyacına göre hizmet vermesi için bugüne kadar 700'ün üzerinde bilgisayar ve yazıcı dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu desteğini Mustafakemalpaşa ilçesinde de sürdürdü. Mustafakemalpaşa ilçesinde muhtarlıklardan gelen talepler doğrultusunda alınan 108 adet bilgisayar ve yazıcı Mustafakemalpaşa Belediyesi önündeki Adnan Menderes Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törenle hak sahiplerine dağıtıldı.

Bilgisayar dağıtım töreninde muhtarlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bütünşehir uygulamasının ardından artık dev bütçeli yatırımların da kırsalla buluşmaya başladığını söyledi. Eskiden köylere hizmetin İl Genel Meclisi tarafından götürüldüğü ve son yıl kırsal kesimdeki yol çalışmalarına 7 milyon TL'lik kaynak aktarıldığını ifade eden Recep Altepe, "Bizim ise 10 yeni ilçemizde yaptığımız yol yatırımı 170 milyon TL'yi aştı. Eskiden Mustafakemalpaşalı bir muhtarımın hizmet almak için Bursa'ya Özel İdare'ye geliyordu. Olmazsa Ankara'ya, kurumlara, genel müdürlüklere hatta bakanlıklara gitmek zorunda kalıyordu. Şimdi ise ilçe belediyesi burada Büyükşehir Belediyesi burada, kaymakamlık burada, milletvekillerimiz burada. İstediğiniz her şeyi programa alıp, hemen hayata geçiriyoruz. Artık hizmet sizin ayağınıza geliyor" diye konuştu.

Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ise, demokrasinin en önemli ayağının muhtarlar olduğunu belirterek, 15 Temmuz'dan sonra milletin ayaklanmasında, meydanlara, sokaklara çıkmasında gösterdikleri çabalardan dolayı tüm muhtarlara teşekkür etti.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan da teknolojinin bütün güzelliklerinin muhtarlıklara kadar ulaştırılmasında gösterdiği destek dolayısıyla Başkan Recep Altepe'ye teşekkür etti.

Mustafakemalpaşa Kaymakamı Mustafa Masatlı da, 23 yıllık mülki idare amiri olduğunu hatırlatarak, "Mesleğe ilk başladığımda muhtarları okuma yazma biliyor mu diye test ettiğimiz zamanlar oldu. Bugün muhtarlarımız dünyanın en ucundaki insanla iletişim kurabiliyor, oradaki değişimleri gözlemleyebiliyor. Türkiye'nin geldiği nokta budur" dedi.

Konuşmaların ardından 108 muhtara bilgisayar ve yazıcıları dağıtıldı.

Haber Ara