Dolar

32,3677

Euro

34,9995

Altın

2.325,45

Bist

9.096,77

Kilis Valiliğinden Suriyeli yetimlere iftar

Kilis Valiliğinden Suriyeli yetimlere iftar

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 22:05:43

Kilis Valiliğinden Suriyeli yetimlere iftar
Kilis Valiliği tarafından Öncüpınar, Elbeyli ve şehir merkezinde barınan Suriyeli çocuklara ve yakınlarına iftar verildi.

Polisevinde düzenlenen yemeğe, Öncüpınar, Elbeyli kampları ve şehir merkezinde barınan 100 yetim çocuk ile 200 Suriyeli katıldı.

Vali Süleyman Tapsız, iftar öncesi Suriyeli yetimlere hediye paketi dağıttı.

Suriyeli aileler, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile Kızılay çalışanlarıyla iftarda bir araya geldiklerini ifade eden Tapsız, şunları kaydetti:

"Bugün iftar yemeğinde Suriyeli yetim çocukları ve aileleri sevindirmek istedik. Yetim çocuklar ve annelerine hediyeler dağıttık. Ramazanda birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışma ruhunu ön plana çıkarmak istedik. Suriyeli yetim çocuklar ve aileleri sürekli kampta kalıyor. Onlara farklılık olsun diye iftar düzenledik. Çok olumsuz şartlarda hayatlarını devam ettiriyorlar. En azından bir değişiklik olsun istedik. Protokol üyeleri ile güzel bir iftar yemeği oldu. Şimdiden Suriyeli ailelerin bayramlarını kutladık. Kampta kalan Suriyelileri ayrıca bayramda ziyaret edeceğiz. Onların acılarını paylaşmak istedik."

Suriyeli Fatma Hayyo, iftar yemeği düzenleyen Kilis Valiliğine ve kendilerine kucak açan Türk hükümetine teşekkür etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara