Dolar

32,3756

Euro

34,9750

Altın

2.325,68

Bist

9.091,62

Kilis'e 2 roket mermisi atıldı: 4 yaralı

Suriye'den ateşlenen 2 roket mermisinin, Kilis'te otopark ile bir evin bahçesine isabet etmesi sonucu, biri hamile 4 kadın yaralandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 11:41:30

Kilis'e 2 roket mermisi atıldı: 4 yaralı

AA'dan alınan bilgiye göre, iç savaşın devam ettiği Suriye'den atılan roket mermisi, Kilis Cumhuriyet Caddesi'ne yakın otoparka düştü. Patlamada Hamide Altıayak (46) ve Hülya Ten (28) yaralandı.

Bu olaydan yaklaşık 10 dakika sonra yine Suriye'den ateşlenen roket mermisi, Beşevler Mahallesi'ndeki evin bahçesine isabet etti. Olayda hamile olduğu öğrenilen Nerdane (35) ile Feride Sarıbaş yaralandı.

Patlamaların ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi. Yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Kilis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Mermilerin isabet ettiği bölgelerdeki bina ve araçlarda hasar oluştu. Polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı.

9 IŞİD MENSUBU ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) unsurlarınca Suran bölgesinde insansız hava araçları (İHA) ve radarlarla atışların yapıldığı iki roketatar mevzisi tespit edildi.

IŞİD mevzileri, sınırda konuşlu Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatar (ÇNRA) bataryasıyla ateş altına alındı. Her iki mevzide bulunan 9 IŞİD mensubu etkisiz hale getirildi.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara