Dolar

32,4608

Euro

34,7946

Altın

2.479,29

Bist

9.530,47

'Kılıçdaroğlu yalan söylüyor... Suriyeliler vergilerini ödüyor'

Başbakan Ahmet Davutoğlu 'Kılıçdaroğlu Kilislileri Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor ve yalan söylüyor. Suriyeliler vergilerini ödüyor' dedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-01 00:32:32

'Kılıçdaroğlu yalan söylüyor... Suriyeliler vergilerini ödüyor'

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Muş'ta vatandaşlara seslenen Başbakan Davutoğlu, gündemdeki dokunulmazlık konusu ile ilgili CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na seslenen Davutoğlu, CHP Lideri'nin Kilis ile ilgili gündeme getirdiği iddialara da cevap verdi.

Davutoğlu "Kılıçdaroğlu yalan söylüyor. Suriyeliler vergilerini ödüyor" dedi.

İşte o açıklamalar:

"CHP TERÖR DESTEKÇİSİ Mİ? DEĞİL Mİ?"

"CHP'ye sesleniyorum, dokunulmazlıklar konusu sizin de büyük sınavınız. CHP'nin oyu ne yüzde 1 mi? Bunlar yüzde 1'lik partiler. Hergün birkaç milletvekili dokunulmazlığa destek vermeyeceğini söylüyor. Ucuz kahramanlığa gerek yok. CHP terör destekçisi mi, değil mi? Herkes görecek. Bu ülkenin her meselesi, siyasetin de meselesidir. Muhalefetten bu yaklaşımı hiç görmedik, bugün de göremiyoruz. Anamuhalefet partisi lideri terör örgütünün ürettiği dezenformasyonu pazarlıyor."

"KILIÇDAROĞLU KİLİSLİLERİ SURİYELİLERE KARŞI KIŞKIRTIYOR"

"Türk siyaseti Kılıçdaroğlu kadar yalan söyleyen bu kadar lider az görmüştür. Aslını defalarca anlattığımız konular iftira etmeye devam ediyor. Suriye'de yaşananların ardından, Suriyeli kardeşlerimize en sıcak ilgiyi gösteren Kilis'e provakatif dille yaklaşıyor. O kardeşlerimizi Suriyelilere karşı kışkırtmaya çalışıyor. Nifak sokmaya çalışıyor. İnsan denir mi, insani bir tutum denir mi? Böyle bir insani meseleyi suistimal ediyor. Kilis halkı sizin gibi insafsız bir karaktere sahip değil. Bu milletin mayasında iyilik var."

"SURİYELİLER VERGİ ÖDÜYOR"

"Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Suriyeliler iş yapıyor, vergi vermiyor' diyor. Suriyelilerin vergi vermediği iddiası yalan. Suriyeliler vergisini ödüyor. Bizim vatandaşlarımızla, Suriyeliler arasına nifak sokup, huzursuzluk çıkarmak istiyor. Bu nifaklar o roketler kadar tehlikelidir. Biz o insanların dramına sahip çıkıyoruz. Kilis'te yaşayan kardeşlerimizin güvenliği için her türlü tedbiri alıyoruz. Biz ne Kilis'i, ne Muş'u, ne Diyarbakır'ı mağdur ederiz."

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

CHP Lideri bu hafta Salı günü gerçekleştirdiği grup toplantısında IŞİD tarafından Kilis'e atılan roketleri gündemine amış konu ile ilgili bazı yorumlarda bulunmuştu. Bu yorumlar arasında "Suiryeliler iş yeri açıyor. Vergilerini ödemiyor" diyen Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

"Kilis'te yaşayanların tamamı huzursuz. Kilis şu  anda Türkiye'nin bir numaralı sorunu haline geldi. her bomba veya roket atıldığında isyan etmek istiyor. Hükümetin aldığı bir önlem var. Hemen elektrikleri kesmek, interneti susturmak. Tek aldığı önlem bu. Bir şehirde yabancılar o şehrin nüfusundan daha fazla. Orada kültürel yozlaşama olabilir. Ciddi sorunlar çıkabilir, halk isyan edebilir. Arada bir protesto etmek istiyorlar o zaman da hemen TOMA'larla müdahale ediliyor. O nedenle Kilisli bağırıyor; 'Nerede bu devlet' diye. Devlet yerinde duruyor da Kilisli kardeşim soracaksın 'Nerede bu hükümet?' diye.  Ortada hükümet yok. Bütün devletlerin istihbarat örgütleri cirit atıyor. Kimin ne iş yaptığı belli değil. Sınır tamamen açık. Gidip gelen belli değil. Bizim ambulanslar yaralıları alıp getiriyor. IŞİD'lileri Türkiye'de tedavi ediyorlar. Tedavi ettikten sonra tekrar kendi ülkelerine göndertiyorlar. Buna tanık olan milletvekillerimiz var. Kilisli hastanede sağlık tedavisi göremiyor. Suriyelilere hizmet veriliyor. Elbette verilsin. Ama bu tablo Kilislilerin kaldırabileceği bir tablo değil. İki üç evlilik çok evlilik çıkmış. Kadına yönelik şiddet artmış durumda. Aile kurumu derinden sarsılıyor. Sen Kilis'te yaşayan vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlayamıyorsun. O zaman çekileceksin bu hükümetten. Yapamıyorsan gideceksin. Ortadoğu'nun oyuncağı  haline geldi. 'Kimse Türkiye'nin gücünü test etmesin' diyorlardı. Şimdi kokudan bu lafı da edemiyorlar. Çünkü artık dünyada alay konusu oldular. Kilis'te Suriyeliler iş yeri açıyorlar. Vergi ödemiyorlar. Sigorta kayıtları yok prim ödemiyorlar. Kilisli nasıl rekabet edecek? Kilisliler haklarını aramak istediklerinde TOMA ile müdahale ediliyor. Kilisliler, Türkiye'de Çiçek hasatlığı bitmişti. Kilis'te Çiçek hastalığı çıkmaya başladı. Ne olacak oradaki evlatlarımız?"

Haber Ara