Dolar

32,5972

Euro

34,7874

Altın

2.496,06

Bist

9.524,59

Kılıçdaroğlu: Suikast yapılacağı yönünde uyarıldım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası kendisine suikast yapılacağı yönünde ciddi bir uyarının yapıldığını belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-27 10:32:28

Kılıçdaroğlu: Suikast yapılacağı yönünde uyarıldım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Artvin Şavşat saldırısı sonrası ilk kez bir televizon programına katılarak yaşananları anlattı. Kılıçdaroğlu kendisine yönelik yapılan saldırının olduğu bölgede PKK'lıların iki gün önce görüldüğü yönünde bilgi verildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz sonrası kendisine suikast yapılacağına yönelik uyarının yapıldığını ve bu istihabaratlar sonrasında oturduğu odada suikast ihtimaline karşı önlem amacıyla ışıkların açılmadığını belirtti.

''Türkiye'nin refahı için bir bedel ödemem gerekiyorsa ben hazırım.'' diyen Kılıçdaroğlu, kendisini neden öldürmek istediklerine yönelik soruya ise ''Bir ana muhalefet liderinin ölümü ülkede bir infial yaratacağı için olabilir.  Türkiye'de teröre karşı herkes bir araya geldi, bu durum daha da kuvvetlenecek.'' şeklinde cevap verdi.

DEMİRTAŞ İLK DEFA KULLANDI

HDP'nin parti olarak teröre karşı daha güçlü bir söyleme ihtiyacı olduğunu da söyleyen Kılıçdaroğlu, saldırı günü HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kendisini aradığında söylediği ''Terörü lanetliyorum' sözünü çok önemli bulduğunu söyledi.

Haber Ara