Dolar

32,5984

Euro

34,7973

Altın

2.499,19

Bist

9.524,59

Kılıçdaroğlu: PKK'ya destek veren, PKK'nın unsurudur

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, basına verdiği açıklamalarda gündeme dair konuştu. Kılıçdaroğlu, CHP’deki Atatürk posteri krizi ve PYD konularına da değindi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-11 16:38:38

Kılıçdaroğlu: PKK'ya destek veren, PKK'nın unsurudur

CHP Genel Başkanı Kemâl Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'ye yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tedavi gören bir hastayı ziyaretinin ardından basına açıklama yaptı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yenişafak ve Akit gazetelerine yapılan saldırı hakkında konuşan Kılıçdaroğlu, Atatürk posteri krizi ve PYD konularına da değindi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "PYD terör örgütü değildir" açıklamasına değinmeyen Kılıçdaroğlu, PYD için "PKK'nın unsurudur" dedi.

PYD PKK'NIN UNSURUDUR

"Kim PKK'ya destek veriyorsa, biz onu PKK'nın yavrusu olarak görürüz. AKP'nin yöneticileri PYD'ye yardım yapmıştır, istiyorlarsa delil tüm delilleri ortaya koyarız"

SEZGİN TANRIKULU: 'PYD TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİLDİR' 

Geçtiğimiz gün CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, İngiltere'nin başkenti Londra'da faaliyet gösteren Türkiye Çalışmaları Merkezi'nin düzenlediği toplantıda PYD'nin bir 'terör örgütü' olmadığını ifade ederek 'sadece halkını savunmaya çalışıyor' demişti.

PYD TARTIŞMASI

Kılıçdaroğlu, "Kim PKK'ya destek veriyorsa, biz onu PKK'nın bir yan unsuru olarak görürüz. İster meşru bir organ olur, ister gayri meşru bir organ olur. Meşru organların terör örgütleriyle ilişki kurmalarını asla ve asla kabul etmeyiz" diye konuştu.

CHP lideri, Erdoğan'ın ifadelerine ise tepkiliydi:

“Ama benim merak ettiğim nokta şu; 'ey Amerika' diye bağıran Sayın Cumhurbaşkanı, peki Amerika dönüp size şu soruyu sorsa; 'ey Recep Tayyip Erdoğan, sen bu PYD'nin liderini Ankara'ya davet ettin, kırmızı halılar serdin, sen onun terör örgütünün bir üyesi olduğunu bilmiyor muydun?

Neden getirdin Ankara'ya, üstelik bir değil, birden fazla getirdin. Terör örgütü üyesiyse senin onu tutuklaman, gözaltına alman, yargının önüne çıkarman gerekmiyor muydu?' Neden diyoruz biz bunlar terör örgütüne yardım ve yataklık yapıyorlar, bunun için söylüyoruz.

Açıkça söylüyorum; Adalet ve Kalkınma Partisi'nin yöneticileri, iktidar sahipleri terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapmışlardır. Bütün Cumhuriyet savcılarını da göreve davet ediyorum. İstiyorlarsa delil, bütün delilleri önlerine koymaya hazırız."

‘NASIL BÖYLE BİR SUÇLAMA YAPILABİLİR'

Türkiye'nin son 24 saatte teröre 12 şehit verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek şu yanıtı verdi:

"Kendisine, 'siz PKK ile masaya oturuyorsunuz' dediğimiz zaman dedi ki; 'bunu söyleyen şerefsizdir.' Masaya oturdukları çıktı mı ortaya? Çıktı. İmralı'da masa kurdukları ortaya çıktı mı? Çıktı. Şimdi ben dönüp Sayın Cumhurbaşkanına şu soruyu sormak istiyorum; o şerefsiz dediğiniz adam kim? Kim o şerefsiz dediğiniz adam? Ben miyim yoksa kendisi mi? Nasıl böyle bir suçlama yapabilir? CHP'yi terör konusunda suçlamak için aklını peynir ekmekle yemek gerekir, böyle bir şey olabilir mi?"

‘GAZETELERE SALDIRININ SORUMUSU DA CHP DİYECEKTİR'

Kentlerin çözüm süreci esnasında silah deposu haline getirildiğini savunan Kılıçdaroğlu, "Valilere 'aman bunlara dokunmayın' diye talimatı ben mi verdim?" diye sordu. 

'YİNE CHP'Yİ SUÇLUYORLAR'

"Bunlar talimat vermediler mi? Terör örgütüne açıkça yardım ve yataklık yapanlar bunlar değil mi? Öcalan'a övgüler düzenler bunlar değil mi? Şimdi kalkmışlar, bütün başarısızlıklarını kapatmak için CHP'yi suçluyorlar.”

Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırılar nedeniyle üzüntüsünü dile getirirken, “Bir an önce faillerinin bulunup, yargıya teslim edilmesini istiyoruz. Şimdi ben bunu istiyorum, yarın 'bu gazetelere saldırının sorumlusu da CHP'dir' diyecekler” diye konuştu.

‘180 DERECE DÖNER Mİ İNSAN'

CHP bu eleştirileri dile getirmezse başka kimsenin anlatamayacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, sade vatandaşın bunu söylemesi durumunda hapse atıldığını söyledi. CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriyeli sığınmacıları otobüse bindirip Avrupa'ya yollamak yönündeki ifadelerine de tepki gösterdi:

“CHP Suriyelileri istemiyor, Suriye'ye gönderecek diyorlardı. Evet, dedik. Ama nasıl dedik, 'Suriye'de barışı, huzuru sağlayacağız, Türkiye'deki Suriyelileri kendi ülkelerine göndereceğiz.' Söylediğimiz bu. Şimdi ne diyorlar, 'onları otobüslere bindirip göndereceğiz.' Dün ne diyordun, bugün ne diyorsun. 180 derece insan döner mi bu kadar süre içinde?”

'AĞZINA ATATÜRK YAKIŞMIYOR'

CHP lideri, Atatürk fotoğrafıyla ilgili eleştirilere de değinerek, "Erdoğan'ın ağzına Atatürk yakışmıyor. Hiç yakışmıyor" diye konuştu. Partisinin her şeyi hukuk içinde çözeceğini belirten Kılıçdaroğlu, “Eğer sen bu konuda merak ediyorsan, neyin nasıl olduğunu gelir beni ziyaret edersin ben sana bütün ayrıntıları anlatırım. Sen hele Atatürk konusunda hiç konuşma. Hiç ama hiç onu konuşmaya hakkı da yoktur, yetkisi de yoktur” diye konuştu.

Haber Ara