Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-25 19:35:33

Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna saldırı
Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan silahlı saldırıya ilişkin, "Sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bir saldırı değil, demokrasiye ve milletin iradesine yapılmış bir saldırıdır." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yaptığı taziye ziyaretinde konuşan Kaynak, belediyenin 15 Temmuz'da darbe girişimine hedef olduğunu hatırlattı.

Kaynak, "İradesine ve demokrasiye sahip çıkma adına buraya gelen vatandaşlarımızın 18'i şehit olmuş, 50'si de yaralanmıştır. Darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli rol oynayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi artık gazi belediyedir. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. Başkanımız Kadir Topbaş'ın efsane hizmetlerinin devamını diliyorum." dedi.

Topbaş da Kaynak'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, Türkiye'nin ve İstanbul'un vakıf medeniyetinin eserleriyle dolu olduğunu belirterek, "Sayın Başbakan Yardımcımızla tarihi eserlerin korunması alanında müşterek çalışmalarımız olacak. Tarihi eserlerin korunması konusunda kendisiyle yakın bir mesai içine gireceğiz." dedi.

Ziyarette gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kaynak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konvoyuna yapılan silahlı saldırıya ilişkin sorular üzerine, CHP'nin Türkiye'nin en eski ve köklü partisi olduğunu belirterek, saldırıyı kınadı.

Saldırıyı hem büyük bir üzüntüyle karşıladığını hem de yapanları lanetlediğini dile getiren Kaynak, CHP'nin diğer partiler gibi demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan partilerden biri olduğunu vurguladı.

Kaynak, "15 Temmuz darbe girişiminde CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ilk saatlerde darbeye karşı millet iradesinin yanında kararlı duruşu, devam eden süreç ve daha sonra 7 Ağustos'ta milletimizle beraber milletin iradesinin yanında duruşu çok önemliydi. Millet olma şuuru veren en önemli hadiselerden biriydi. Bu yönüyle sadece CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan bir saldırı değil, demokrasiye ve milletin iradesine yapılmış bir saldırıdır." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu ve heyetine geçmiş olsun dileklerini ileten Kaynak, "Türkiye'de demokrasi zaten zor inşa edilmişti. Demokrasinin ne kadar derinleştiğini 15 Temmuz bize gösterdi. Bundan sonra geri adım olmayacaktır. Millete hizmet noktasında iktidar ve muhalefet hep beraber çalışacağız." dedi.

Türkiye'nin tarihi günlerden geçtiğini ve milletin tarihi hep beraber yazdığını, güneyde Türk Silahlı Kuvvetlerinin koalisyon güçleriyle beraber önemli bir operasyon yaptığını, sınırlarda DAEŞ ve PKK terör örgütlerinin gerçekleştirdiği eylemler olduğunu anlatan Kaynak, şöyle devam etti:

"Bugün ve dün Güneydoğu'da şehitlerimiz var. Ancak Türkiye benim tanımımla sadece PKK, DAEŞ değil, kokteyl bir terörist saldırısıyla karşı karşıyadır. Düşünün ki Suriye ve Irak'ta birbiriyle savaşan DAEŞ ve PYD dönüp ikisi bir Türkiye'ye saldırıyor. Orada, DAEŞ'e Türk Silahlı Kuvvetleri koalisyon güçleriyle beraber operasyon yaparken ve önemli kazanım elde etmişken, burada PKK maalesef bu eylemleri yapıyor. PKK, PYD ve diğer terör örgütlerinin bundan sonra işi bugünden daha zor olacak çünkü, muhalefet, iktidar ve millet olarak hep beraberiz. Ülkemize terör ihraç eden bir bölgede, önemli bir başarı elde edilmiştir. Sınır güvenliğimiz sağlanacaktır. Hedefimiz sınırımızdaki güvenlik duvarı inşasını bir an önce yapmaktır." dedi.

Bir gazetecinin, 15 Temmuz'dan sonra siyasi suikastlerin olacağı söylentilerini anımsatması üzerine Veysi Kaynak, şunları kaydetti:

"Benzer şeyler maalesef olabilir. Gerek emniyet gerekse Milli İstihbarat Teşkilatı aslında birçok terör eyleminin önce istihbaratını alıyorlar. Dün Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım da ifade etti; 'Belki bu süreçte 300'e yakın bombalı araç tespit edildi ve önlendi.' İstihbaratın aradan kaçırdığı belki bir iki bu tür eylem çok can yakıcı ve sıkıcı eylemler haline gelebiliyor. Cumhurbaşkanımız da 'Demokrasi nöbeti bitmedi, herkes olduğu yerde, işyerinde evinde, resmi kurumda demokrasi nöbetine devam edecek.' demişti. Cumhurbaşkanımızın bu husustaki öngörüsünün ne kadar isabetli olduğu bugün bir kez daha ortaya çıktı. Hepimiz dikkatli olacağız ama asla millet iradesinden taviz vermeyeceğiz. Bu sıkıntıları ancak böyle aşabiliriz."

Siyasi liderlerin güvenlik önlemlerinin artırılmasına yönelik bir soru üzerine de Kaynak, "Bugünkü hadise şunu gösterdi; CHP Genel Başkanı oraya giderken çok yüksek güvenlikli bir seyahat planlandığı anlaşılıyor. Zırhlı araçlarla gidiliyor. Saldırı girişiminden önce bizim güvenlik birimlerimiz tespit ettiği için o çatışma çıkıyor. Güvenlik önlemleri elbette artırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bunların hepsini başarabilecek düzeydedir." diye yanıtladı.

Başbakan Yardımcısı Kaynak, 15 Temmuz darbe girişiminde şehit olanlar için konulan İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) şeref defterini de imzaladı.

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara