Dolar

32,5728

Euro

34,7979

Altın

2.500,95

Bist

9.693,46

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis Başkanı açıklaması: Vallahi bıktım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili ''Vallahi bıktım' diyerek isyan etti.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-07 15:20:34

Kılıçdaroğlu'ndan Meclis Başkanı açıklaması: Vallahi bıktım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanlığı seçimiyle ilgili "Vallahi bıktım,dedikodudan bıktım" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı; Meclis Başkanlığı konusundaki tartışmalar için "Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Mesele bitmiştir. Eski hastalıklardan kurtulmamız lazım. Vallahi dedikodudan bıktım." diye serzenişte bulundu.

İşte Kılıçdaroğlu'nun o açıklamaları:

"ÇAĞDAŞ KÖLELİK"

"21. yy'ın Türkiyesinde çağdaş kölelik yakışır mı? Bu ilkeleri sadece CHp savunmuyor. Amerika, Fransa, Almdanya her yerde var.

"KOALİSYON KURULMALI GEREĞİ YAPILMALI"

Bir an önce Hükümet'in kurulup göreve başlaması lazım, Seçime gidilecekse uzun uzun beklemenin lüzmu yok. Bir an önce yapılır. Vatandaş bizden bunu bekliyor. Seçim sonuçlarında çıkan tablonun gereğini yapın. Biz CHP olarak vatandaşın bu sözüne kulak veriyoruz. Vatandaşın tercihidir. Koalisyon kurulup gereği yapılmalı.

"GEÇİCİ HÜKÜMET UZUN SÜRE DEVAM EDEMEZ"

Ülkenin dünya kadar sorunu var. Geçici bir hükümet uzun süre devam edemez. Sağlıklı kalıcı kararlar alamazlar. Devlet, kin, kavga ile yönetilmez. Biz samimiyiz, dürüstüz. Sözümüzün arkasındayız. Kimse endeişeye kapılmasın.

"SEÇİMSE SANDIK YİNE KONUR"

Seçimse sandık yine konur. Aslolan bir an önce hükümetin kurulmasıdır. Meclis Başkanlığı kavgalarını bırakın artık, başkan seçildi. Biz geleceğe bakacağız. Bu Türkiye'de artık, yasal güvence olmalı, herkesin hakkı olmalı, işsizlik artık olmamalı."

Haber Ara