Dolar

32,4221

Euro

34,4442

Altın

2.488,21

Bist

9.679,80

Kılıçdaroğlu'ndan Kavurmacı açıklaması

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ın Kavurmacı açıklaması için'Serbest bırakılması, tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir. Hangi belgeden söz ediyorsunuz?' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-25 15:50:15

Kılıçdaroğlu'ndan Kavurmacı açıklaması

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi'ni ziyaret ederek, Doğu Perinçek'le görüştü. Kılıçdaroğlu ve Perinçek, görüşmelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, FETÖ soruşturmasında denetimli serbestlik kararıyla tahliye edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı hakkındaki açıklamalarını değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'de bugün yargı bağımsızlığı yok. Hapishanelerinde 150'ye yakın gazeteci uyduruk gerekçelerle tutuklanırken bir kişinin serbest bırakılması ve buna göz yumulmasını asla kabul etmiyoruz. Bir kişinin serbest bırakılması, tamamen siyasi otoritenin beklentileri ve talimatlarıyla gerçekleşmiştir. Hangi belgeden söz ediyorsunuz?" dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Brüksel seyahati öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı. FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu yargılanan Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nın, sağlık sebebiyle denetimli serbestlik şartıyla tahliye edilmesine yönelik soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Yargı denetimli serbestlik kararı vermiş, bunun beraatına karar vermemiş. Yargılama süreci devam ediyor. Dolayısıyla bu yargıyla ilgili bir sorun. Bunu kalkıp da şu anda siyasi partinin içerisinde herhangi bir konumu yeri olmadığı halde bu şekilde, AK Parti'ye fatura kesmeye kalkmak kimsenin haddine değil" demişti.

Bahçeli'nin Erdoğan'a tepkisi için (TIKLAYINIZ)

Haber Ara