Dolar

32,3849

Euro

35,0576

Altın

2.326,64

Bist

9.097,26

Kılıçdaroğlu koalisyon ilkelerini yineledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında koalisyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-30 14:53:28

Kılıçdaroğlu koalisyon ilkelerini yineledi

Suriye meselesi ve koalisyon çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları,

Suriye'ye neden gireceğiz, hangi gerekçeyle gireceğiz? Akan kan yetmedi mi? Ramazan ayı orada kan akıyor. Dış politikada iki ana eksen vardır.
Bir dış politika milli olmak zorundadır. Geçtiğimiz 13 yıl bunu bozdu. Bedel ödüyoruz. Bedeli ödeyen hükümet değil, bu ülkenin insanları.

YENİ BİR YOL HARİTASI ÇİZMEK ZORUNDAYIZ

Yeni bir yol haritası çizmek zorundayız. Seçimler oldu, sonuçlandı. Hiçbir parti tek başına iktidar olamıyor. Bir koalisyon arayışı başladı.
Geçen 13 yılın faturası bize çok ağır oldu. Siz bilgi toplumunu yakalamak için kararlılığınız ortaya koyamıyorsanız ülkeyi nasıl yöneteceksiniz.

KOALİSYON KONUSUNDA SEÇİMLERDE İZLEDİĞİMİZ STRATEJİMİZİ İZLEYECEĞİZ

Koalisyon konusunda seçimlerde izleyeceğimiz stratejimizi izleyeceğiz. Doğrudan vatandaşın sorununa kilitlenmek... Kısır siyasi tartışmalardan uzak durmak... Hiçbir vatandaşı ötekileştirmemek. Kendilerine bize geldiklerinde de söyleyeceğiz. Hiçkimseyi yok saymıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın oylarını değerli kabul ediyoruz. Demokrasiye inanıyoruz.

KİMİN KİMİNLE KOALİSYON YAPACAĞI DEĞİL, HANGİ İLKELER İÇİNDE...

Kim kiminle koalisyon yapacak tartışmaları var. Bunları da bir kenara bıraktık, bunlar eski siyasi anlayıştır dedik. Elbette partiler bir araya gelecek. İlkelerden yola çıkalım dedik, kimin kiminle koalisyon yapacağı değil hangi ilkeler içinde koalisyon yapılacağıdır dedik. Bu çerçevede ilkelerimizi belirledik.

14 TEMEL İLKE BELİRLEDİK

Kurulacak hükümetin demokrasiyi onarma hükümeti olacağını söylemek isterim. 14 temel ilke belirledik;
-Vatandaşın can güvenliği, mal güvenliği, hukuk üstünlüğü, makul şüpheyle insanların hapse atıldığı bir düzeni kabul etmiyoruz.

-Yargının bağımsız olması... Şu anlayışa göre kurulan HSYK'yı kabul etmiyoruz.

-AKP'den 12 kişi, cemaatten iki kişi, ülkücülerden 2 kişi... Böyle saçma bir şey olur mu? Siyasi görüşüne göre bir yere geliyorsa yargıçlık görevini yapamaz.

-12 Eylül darbe hukukundan Türkiye'nin arınması lazım.

-Darbe hukukunun karşısında duran tek parti CHP'dir. YÖK denilen bir belanın kalkması lazım. Lider suntasının kalkması lazım.

-Siyasi ahlak yasası…. Siyasetçi cebine çalışmayacak, yakınlarına çalışmayacak, halk için çalışacak. Siyaset temiz, düzgün adamların işi olmalıdır.

-Refahın tabana yayılması… 21. yüzyılın Türkiyesi'nde 17 milyon yoksulluğu kabul etmiyoruz. Biri yer biri bakar kıyamet ondan kopar. Kıyametin kopmayacağı bir süreci yaşatmak zorundayız.

-Emekliye Ramazan'da ve bayramda 2 maaş ikramiye olmazsa olmazımızdır. 

-Asgari maaşın 1500 lira olması olmazsa olmasımızdır.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara